Hlavní obsah

Fotbalisté Brna ztratili v nastavení výhru nad Teplicemi

BRNO

Ani v neděli se nepodařilo brněnským fotbalistům překonat téměř šest trvající komplex z teplických fotbalistů na domácím trávníku a museli se spokojit pouze s remízou 1:1. Brno sice vedlo od 59. minuty po přesné hlavičce Živného, hostům se ale podařilo vyrovnat v nastaveném čase díky Heskovi.

Článek

Z fotbalistů Teplic vyzařovalo hned od úvodních minut sebevědomí. Trenér Plíšek oproti středečnímu úspěšnému semifinálovému pohárovému duelu se Spartou sáhl ke třem změnám, v sestavě se nově objevili Merzič, Doležal a Hesek. Trenér Brňanů Beránek musel vzhledem k rozsáhlé marodce a karetním trestům sáhnout k několika změnám na levé straně sestavy. Na místě krajního obránce se objevil Okleštěk a na levé straně středové řady Polách, hrající poprvé od svého poranění lebky v lednovém Tipsport Cupu v základní sestavě.

Aktivně hrající Teplice měly od začátku územní převahu. Už ve druhé minutě podběhl Bureš rohový kop a Rosa ve vyložené šanci hlavičkoval vedle branky. Kromě útočení hráli hosté chytře i v defenzívě, na vlastní polovině vytvořili neprostupnou hráz, kterou Brňané jen s obtížemi překonávali.

Většina domácích zdlouhavých akcí vedla do šířky a chyběl jí moment překvapení. Velkou účinnost neměly ani dlouhé do hloubi teplické obrany. Přesto si domácí fotbalisté vypracovali z trestných kopů v prvním poločase na rozdíl od soupeře dvě šance. V deváté minutě se míč odrazil ke zcela volnému Živnému, který z otočky trefil z deseti metrů dobře postaveného brankáře Grigara a pět minut před přestávkou Švejnohovu hlavičku do horního růžku teplický gólman stačil v poslední chvíli vyboxovat.

Ze třetí standardní situace už ale po změně stran Brňané skórovali. Polách rozehrál v 59. minutě trestný kop na Živného, proti jehož hlavičce byl Grigar bezmocný. Po inkasovaném gólu se pokusil teplický kouč Plíšek naladit svůj tým na útočnější notu. Snaha ale vedla pouze k územní převaze. Domácí tým pozorně bránil a spoléhal jen na protiútoky. Nejslibněji vypadala v 70. minutě akce Kalivody, který si obhodil obránce Rosu, z jeho zpětné přihrávky ale Rabušic vysoko přestřelil.

Největší brankovou šanci si hosté vypracovali čtvrt hodinku před koncem, nabídku na vyrovnání ale odmítl Klein, jenž zblízka hlavou přestřelil brněnskou branku. Ve třetí minutě nastavení se však Tepličtí dočkali: míč se dostal k volnému Heskovi a ten přesnou střelou k tyči zajistil hostům remízu.

1. FC Brno - FK Teplice 1:1 (0:0)
Branky: 59. Živný - 90.+3 Hesek. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Novák. ŽK: Klein (Teplice). Diváci: 2550.
Brno: Bureš - Mareček (84. Smutný), Dvorník, Živný, Okleštěk - Heinz (68. Šural), Kalivoda, Švejnoha, Polách (87. Huška) - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Merzič (66. Verbíř), Doležal (78. Hašek), Matula, Ljevakovič (56. Vaščák) - Hesek, Mareš. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: