Hlavní obsah

Nikoliv taktikou, ale novou přítelkyní mě překvapil Hřídel, šprýmoval Škorpil

Měly to být tři povinné body, které Liberci přiblíží vysněné předkolo Ligy mistrů. Jenže Severočeši v Kladně nečekaně klopýtli, když nedokázali pokořit obranu zachraňujících se Středočechů a naopak se sami po nepříliš přesvědčivém výkonu strachovali alespoň o remízu. „I proto je třeba se radovat z bodu,“ nepropadal zlým pocitům Ladislav Škorpil, trenér Liberce.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Liberce Ladislav Škorpil

Článek

Proč vaši svěřenci nedokázal pokořit Kladno, které se na rozdíl od Liberce v lize jen zachraňuje a ve vaší cestě do pohárové Evropy nemělo být nerozlousknutelným oříškem?

Protože se hodně dbalo na taktiku. Nemohli jsme se dostat do hry, ale nebylo to jen z nějaké vlastní nemohoucnosti. Kladno výborně eliminovalo naše přednosti. Stejně tak jsme my dokázali pokrýt standardní situace domácích, o nichž jsme věděli, že jsou jedny z nejnebezpečnějších v lize. Dokonce ve statistice produktivity této disciplíny patří Kladno k nejlepším.

V závěrečných minutách jste se však přece jen na dostřel kladenské branky dostali a skórovat mohli. Proč jste na domácí obranu v čele s brankářem Pavlíkem nakonec nevyzráli?

Jedním z důvodů, proč jsme v posledních třiceti minutách měli převahu, byl fakt, že Kladno prostě nemohlo v tempu nastoleném od prvních minut vydržet. Tím druhým pak impuls v podobě příchodu útočníka Andreje Keriče.

Takže jste až do závěrečných minut věřil, že vítězství strhnete na svoji stranu?

Nějaké příležitosti jsme měli, ale nutno přiznat, že jsme prd.. měli staženou ještě při poslední kladenské střele, kterou Zlámal vyrazil...

Proč vlastně Kerič nehrál v základní sestavě?

Protože poslední dva týdny více cestoval než trénoval. Řešil si pracovní vízum, s mužstvem příliš nebyl. Navíc je třeba vidět, že byť je nejlepším střelcem ligy, tak gólově se naposledy ukázal už před měsícem. Ale přiznávám, že jsem měl velké dilema. Rozmýšlel jsem, jestli k Nezmarovi dát Blažka, který se v minulých dvou zápasech střelecky prosadil, či Keriče, jenž nám body dělal v duelech předešlých.

A proč jste se nakonec rozhodl pro variantu s Keričem na lavičce?

Protože nemám rád, když se hráči řadí do různých škatulek. A na Blažkovi by nám pomalu ulpívala nálepka žolíka. I proto jsem ho dal do základní sestavy. Keriče jsem mohl použít ještě na kraji zálohy, ale i kvůli těm jeho cestám jsem zvolil variantu jinou.

Nakonec jste ani při závěrečné hře s třemi útočníky neuspěli a z Kladna vezete jen bod. Je to v boji o Ligu mistrů velká ztráta?

Radujeme se z bodu, který jsme získali, a smutníme pro dva, které jsme ztratili...

Ale pokud by Sparta ve večerním souboji porazla Bohemians, vaše ztráta na druhé místo by narostla...

Všichni pořád melou něco o druhém místu, ale my klidně můžeme skončit šestí. Nicméně po remízách Olomouce a Mladé Boleslavi je nakonec i bezbrankový výsledek souboje s Kladnem z hlediska boje o Evropu dobrý.

Přičítáte tuhle nepříjemnou ztrátu i skutečnosti, že trenérem Středočechů je Martin Hřídel, který vám dlouhá léta dělal v Liberci asistenta a tudíž vás dokonale zná. Nemohl vás zaskočit taktikou či složením základní sestavy?

Samozřejmě, že se známe. A skutečně mě překvapil. Ale jen tím, že má novou přítelkyni, zatímco já sdílím pokoj, nikoli lože, už od sedmdesátého roku s jednou ženou...

Reklama

Související témata: