Hlavní obsah

Nejdřív Rusko, teď Kazachstán. Radakovič míří ze Sparty za Bílkem

Praha
Aktualizováno

Návratu na Letnou se nedočká. Uroš Radakovič po skončení ročního hostování v ruském Orenburgu dres fotbalové Sparty zatím znovu neoblékne. Srbský obránce míří na půlroční hostování s opcí do kazašské Astany. Pražané jeho přesun avizují na svém webu. Mužstvo vede bývalý trenér české reprezentace Michal Bílek, který je zároveň koučem Kazachstánu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zvedni hlavu, kamaráde... Stopeři Sparty Uroš Radakovič (vpravo) a Semih Kaya po vyřazení se Suboticou.

Článek

Vydává se na dalekou cestu. Šestadvacetiletý stoper Uroš Radakovič míří do momentálně druhého týmu kazašské ligy FC Astana.

Do Sparty přišel v létě před dvěma lety z Olomouce. Měl se stát klíčovým obráncem, očekávání však nenaplnil. Ze začátku patřil pravidelně do základní sestavy, druhou polovinu premiérového ročníku na Letné mu zkomplikovalo zranění. Přesto si připsal 30 soutěžních zápasů a dva góly.

Také před rokem ho v letní přípravě zbrzdilo zranění. V úvodu sezony ještě za Spartu odehrál tři ligové zápasy a nastoupil také v odvetě třetího předkola Evropské ligy na hřišti tureckého Trabzonsporu. Následně zamířil na roční hostování s opcí do ruského Orenburgu.

Reklama

Související témata: