Hlavní obsah

Příbram shání útočníka. Lovila i v Portugalsku

Příbram

Fotbalisté Příbrami měli na přípravu nejméně času ze všech týmů. Začali později, a navíc byl kádr rozdělený na hráče, kteří zůstali, a ty, kteří přišli na testy. Středočeši odehráli jediný přípravný zápas, a to s Duklou, kdy kouč Pavel Horváth tým rozdělil na dvě jedenáctky. V kádru nastal tradičně velký pohyb, který ještě není uzavřen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth během utkání 25. kola ligy s Baníkem Ostrava.

Článek

„Nejsem alibista, takže nebudu mluvit o klidném středu tabulky. Chci všechno vyhrát, což pochopitelně nejspíš nevyjde, takový je fotbal, jsem realista. Nebudeme se ani vymlouvat na nesmyslné čekání, než LFA rozhodla o konci ligy. Podobně na tom byly i další týmy. V každém případě v této sezoně je naší prioritou záchrana," řekl pro Sport.cz a Právo příbramský šéf Jaroslav Starka.

Základ týmu v podstatě zůstal, ale posily jsou samozřejmě vítány. „Máme ve výhledu ještě nějaké hráče, především ofenzívní. Potřebujeme dobrého útočníka. Spoléhat na hostování z předních klubů se nedá. Ty už v podstatě hráče, které posílají na hostování, rozdělily. Těžko v tuto chvíli vědět, jestli ještě bude nějaký kvalitní fotbalista k dispozici poté, co některé kluby budou kádry zužovat. Máme ale i svoje talentované mladé hráče z akademie, které trenér Pavel Horváth zkouší a nepochybně někteří dostanou příležitost, jako tomu bylo v minulosti," dodal Starka.

„Přáním každého trenéra je, mít už v přípravě kádr pohromadě. Chcete nacvičovat herní akce, tým se musí sehrát, hráče potřebujete co nejlépe poznat, abyste našel co nejlepší sestavu. K tomu slouží hlavně přípravné zápasy. Ty nám chybí nejvíce, ale musíme si poradit. Na nic se nebudeme vymlouvat," zdůraznil Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Škoda v Příbrami skončil.

Příbram opustili útočníci Škoda, jemuž skončila smlouva, a Slepička, který ukončil kariéru. Nepokračují ani někteří další hráči ze širšího kádru a také Turci Sehit a Yilmaz, kteří vzhledem ke koronavirové pandemii do jarních bojů nezasáhli.

Naopak se vrací zkušený tvůrce hry Tomáš Pilík, který naposledy působil v Jablonci. Z Plzně přišli na zkoušku mladíci Weiss, Svoboda a Pinc, gólmanskou trojici doplní Šiman, který chytal v Sokolově, kde působil i útočník Vávra. Středočeši si hodně slibují také od útočníka ghanského původu Isaaka Boakyeho, jenž hrál v druholigovém portugalském klubu Leca.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články