Hlavní obsah

Problémy se srdcem možná zavřou teplickému Pimparovi dvěře k fotbalu

TEPLICE

Už ve dvaadvaceti letech se možná uzavře fotbalová kariéra obránce Jiřího Pimpary. Kmenový hráč Teplic, který strávil podzim na hostování v druholigovém Ústí nad Labem, má vážné problémy se srdcem a zřejmě bude muset s vrcholovým fotbalem skončit.

Článek

"Mám nedomykavou chlopeň, vím to asi od čtrnácti. Problémy jsem začal mít až letos na podzim, srdce mi bušilo rychleji a byl jsem dřív unavený," řekl ve středu Pimpara. Někdejší mládežnický reprezentant proto šel na vyšetření do nemocnice na pražských Vinohradech a dozvěděl se zlou zprávu - má prý s fotbalem ihned skončit. "Levá komora se zátěží zvětšuje a celý problém se stále zhoršuje," řekl hráč, jenž měl kvůli zdravotním potížím dokonce blíže nespecifikované klauzule ve smlouvě.

"Hned jak mi to doktorka řekla, neudržel jsem se. Začaly mi téct slzy," citovala Pimparu ústecká mutace deníku Mladá fronta Dnes. I když ještě nebyl na rozhodujícím vyšetření, začal už přemýšlet o své budoucnosti mimo fotbal. "Chtěl bych hrát, ale zdraví je jen jedno. Říkali mi, že časem by to chtělo operaci, ale zatím prý ještě ne. Vůbec nevím, co bude, asi si začnu hledat práci," uvedl hráč, který v lize zatím stihl jen tři zápasy. Na podzim ale pomohl Ústí k vedení v druholigové tabulce.

Před dvěma lety Pimpara vypadl z reprezentace dvacetiletých pár měsíců před mistrovstvím světa, na němž získali jeho spoluhráči stříbrné medaile. Teď mu zdraví hatí návrat do ligy, i když s ním pro jaro teplický kouč Jiří Plíšek počítal.

Reklama

Související témata: