Hlavní obsah

VIDEO: Kapr narudo nebyl, Sparta se však k výhře nad posledním dopachtila

Letenští dali zápasu s beznadějně sestupujícím Střížkovem pracovní název „Kapr narudo“. Žádné velké grilování soupeře však fotbalisté Sparty divákům nenabídli a museli být rádi, že Kadlecovým gólem brzy po přestávce zápas rozhodli. Minimálně do pondělí tak lídr tabulky utekl druhému Baníku znovu o tři body.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Kucka v souboji se střížkovským Turtenwaldem a Horáčkem.

Článek

S kým jiným už by si chtěl aspirant titulu vylepšit skóre, když ne s posledním týmem tabulky... „Naším problémem bývá v posledních střetnutích koncovka. Vypracujeme si v každém střetnutí několik šancí, jenže je nedokážeme proměnit. V tom musí již proti Bohemians Praha nastat zásadní zlepšení,“ vydal kouč Jozef Chovanec jasný pokyn.

Jenže ono to s kýženou kanonádou nebylo tak horké. Brabce sice brzy hlavou míč do branky poslal, radost z prvního gólu za Spartu mu však překazil ofsajd. O další střelbu se staral především Žofčák, na Belaně si však nepřišel. A když míč po rohu na druhé straně jen těsně prosvištěl kolem Kozáčikovy branky, musel být favorit rád, že je skóre bezbrankové.

Zbytečně nervózní a nepřesná Sparta se neprosadila ani v závěru poločasu. Řepkova hlavička po centru Žofčáka sice gólová byla, brankář Belaň však pokazil radost i druhému letenskému stoperovi.

„Věřím, že návrat Bonyho, který byl zraněný a v Budějovicích chyběl kvůli kartám, bude tím správným oživením," doufal ještě Chovanec. Alespoň tohle přání mu částečně vyšlo. Útočník z Pobřeží slonoviny se o přestávce přezul, pět minut po ní ideálně vysunul Kadlece, mladý forvard zachoval sám proti Belaňovi dostatek klidu a střelou k tyči otevřel skóre.

To jako by Spartě stačilo. Že by v dostizích o titul třeba mohlo přijít ke slovu také celkové skóre, jaksi nebrala na vědomí. Diváci tak museli vzít zavděk i propagační střelou Řepky do horního patra tribuny... Střídající Lačný pak vybojoval míč a Wilfried i Sionko během jedné akce trefili břevno. Místo kanonády se tedy lídr k povinnému vítězství jen dopachtil a Baník před duelem jara na Bazalech rozhodně nevyděsil. A to měl ještě štěstí, že tým ze Střížkova byl zcela neškodný.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1:0 (0:0)
Branka: 50. Kadlec. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Čecháček. ŽK: Ježdík, Horáček, Dittrich, Lencevič (všichni Boh.). Diváci: 7813.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Hoheneder - Vacek, Sionko (89. Zeman), Kucka, Žofčák - Wilfried (90. Třešňák), Kadlec (69. Lačný). Trenér Jozef Chovanec.
Bohemians: Belaň - Flachbart, Lencevič, Drobný, Grznár (84. Dobeš) - Dittrich, Demeter, Horáček, Ježdík, Mach (67. Očovan) - Pospíšil (72. Ibe). Trenér Jaromír Jindráček.

Reklama

Související témata: