Hlavní obsah

Po Boleslavi nás spousta lidí pasovala na poháry. Jenže v létě nám odešlo hodně hráčů, říká kouč Klokanů

Praha

Po triumfu v úvodním kole nad Mladou Boleslaví (4:0) jako když utne. Klokani od té doby ve třech kolech získali jediný bod a vstřelili jediný gól. Plzni, se kterou v sobotu v Ďolíčku prohráli hladce 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Utkání 4. kola Fortuna ligy mezi Bohemians 1905 a Viktorií Plzeň.

Článek
Fotogalerie

„Po Boleslavi nás spousta lidí pasovala na poháry. Jenže realita je taková, že nám v létě odešlo hodně hráčů, poznamenal nás navíc výpadek u šesti hráčů s koronavirem. Věřím, že se budeme postupně lepšit. Jsem aspoň rád, že jsme Plzni vstřelili čestný gól," uvedl trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

Jeho tým byl v prvním poločase zakřiknutý, bez odvahy. Zahrozil jen střelou Vaníčka, naopak dvakrát inkasoval. „Jsem zklamaný, protože jsem věřil, že Plzeň můžeme porazit. První půle se nám nepovedla, byli jsme málo aktivní. Tímhle způsobem proti Viktorii nemůžeme uspět," povzdechl si Klusáček, podle kterého se Klokani před utkáním nezabývali, jestli Západočeši nasadí novou akvizici, reprezentačního útočníka Zdeňka Ondráška.

„Připravovali jsme se na Plzeň jako takovou, Ondráška jsme při přípravě neřešili," pověděl kouč. O přestávce udělal dvě změny, které mužstvu prospěly. Zelenobílí byli několikrát blízko kontaktní brance, která by duel zdramatizovala. S koncovkou se ale nepotkali.

„Prohrávali jsme, museli jsme něco změnit. Střídání nám pomohla, druhá půle se mi líbila. Chyběl nám kontaktní gól, abychom Plzeň potrápili. Nepřišel, soupeř pak v závěru využil brejky," prohlásil Klusáček.

Reklama

Související témata: