Hlavní obsah

Sparta má problém. Kladrubský si natrhl vaz, lituje kouč Chovanec

Fotbalová Sparta odcestovala na herní přípravu do Dubaje bez klíčového defenzivního hráče Jiřího Kladrubského. „Má natržený vaz v kotníku, určitě nám bude chybět,“ litoval v rozhovoru pro Právo a Sport.cz generální sportovní manažer a kouč Jozef Chovanec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Spaťan Kladrubský je zraněný a na soustředění do Dubaje neodcestoval.

Článek

Kolik hráčů jste vzal na herní přípravu do Dubaje? Odletělo sedmadvacet hráčů, včetně tří gólmanů.

V Krkonoších jste jich měl k dispozici přes třicet. Dochází tedy k avizovanému zúžení kádru? Dá se to tak říct, i když to není přesně podle našich představ. Promluvila do toho zranění a další okolnosti.

Na marodce je se zlomeným kotníkem Krejčí, přibyl k němu někdo další? S natrženým vazem v kotníku zůstal doma Kladrubský, který nám bude určitě chybět. Čas jeho návratu se v tuto chvíli nedá přesně stanovit. Doma musel zůstat kvůli virovému onemocnění Skalák, který se po uzdravení zapojí do přípravy naší juniorky, a po návratu se k nám opět přidá.

Koho jste ještě nechal doma? Útočník Jirouš přestupuje do Dukly, obránce Krob má namířeno do Slovanu Bratislava a další ofenzivní hráč Jeslínek odletěl do Turecka, kde ho zkouší ukrajinský Krivoj Rog. Tyto odchody ale nejsou ještě uzavřené.

Na Bonnyho Wilfrieda zatím nepřišla zajímavá nabídkafoto: Právo/Jan Handrejch

Bursaspor prý navýšil nabídku za Wilfrieda na 73 miliónů korun. Je reálné, že ho Sparta prodá? Wilfried patří k našim klíčovým hráčům a my nejsme nuceni ho prodat. Nadále platí, že by musela přijít skutečně velmi zajímavá nabídka pro Spartu i pro hráče. O žádné takové nevím, takže Wilfried odletěl do Dubaje.

Sparta získala z Dunajské stredy na přestup kamerunského útočníka Kweukeho a na hostování jeho krajana, záložníka Abenu... Přesně tak a považuji to za velmi dobrý tah. Viděl jsem je hrát spolu a kombinovali takřka naslepo. Věřím, že jejich spolupráce bude pro mužstvo přínosem.

V Dubaji zahajujete herní přípravnou fázi. Znamená to, že uberete oproti Krkonoším na intenzitě tréninku? Je to zcela jiná fáze přípravy a tudíž i jiný typ zatížení hráčů. Startujeme na dobře obsazeném mezinárodním turnaji, ale výsledky pro nás nejsou prvořadou záležitostí. To však neznamená, že bychom hazardovali se jménem Sparty. Začne hledání optimální sestavy pro úvod jara, tedy i pro dva duely s Liverpoolem v Evropské lize. Ve dnech, kdy nebudeme hrát v Dubaji zápasy, čekají hráče dvoufázové tréninky.

Na plážích bude určitě také příjemně... Tak to se nás netýká. Nejedeme na společnou dovolenou, ale za kvalitní přípravou.

Jaký máte v Dubaji herní program? Už dnes odpoledne hrajeme s vítězem Íránského poháru Persepolisem FC. V sobotu nás čeká ruský mistr Zenit Petrohrad. Ve středu 26. ledna se hraje o umístění, takže podle výsledků se utkáme s jedním týmem z druhé skupiny, v níž jsou domácí Al Hilal, Žilina a Šachtar Doněck. Následující den se vracíme domů, ale už 29. ledna odlétáme na další herní přípravu do Španělska.

Zápas s Liverpoolem se blíží, už ho sledujete ostřeji? Máme dostatek informací a samozřejmě situaci kolem Liverpoolu mapujeme průběžně. Hrajeme skoro za měsíc, takže ze současných výsledků neděláme unáhlené závěry. Všechno může být jinak. Liverpool má velmi kvalitní kádr a jediný vydařený zápas dokáže situaci úplně otočit. Ve fotbale to je běžné a známe to i sami.

Reklama