Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie vyhráli i čtvrtý přípravný zápas

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie uspěli i ve svém čtvrtém letošním přípravném duelu. Na umělé trávě v Edenu ve středu porazili druholigový Žižkov po dvou přesných hlavičkách obránce Ondřeje Čelůstky 2:0 a připsali si čtvrtou výhru v rámci zimní přípravy.

Foto: Petr Horník, Právo

Výhru Slavie zařídil dvěma góly Ondřej Čelůstka.

Článek

Slávistický kouč Michal Petrouš nasadil hráče, kteří nenastoupili v úterním vítězném zápase s Nitrou, a jejich přístup ho potěšil. Výhry jsou podle něj důležité pro zisk sebevědomí po nevydařeném podzimu.

"Je to příprava, nemůžeme výsledky přeceňovat, přesto jsem rád, že se nám podařilo všechna čtyři utkání vyhrát. Chceme, aby se tým naučil znovu vyhrávat," uvedl Petrouš na klubovém webu.

Proti Žižkovu na necelých 70 minut poprvé otestoval nigerijského útočníka Alleleho Celestina, který se slávisty trénuje od začátku týdne. Angažmá ve vršovickém klubu si však nevybojoval.

"Chtělo by to, aby s námi byl asi delší dobu. Jeden zápas, navíc na umělé trávě, toho zase tolik neukáže," podotkl Petrouš. "V několika momentech ukázal, že v něm něco je, ale my v současné chvíli potřebujeme hotového útočníka, který by nám okamžitě pomohl. Celestine zítra odletí, do kádru ho nezařadíme," prohlásil slávistický kouč.

V nejbližší době by mělo být jasné, zda v Edenu zůstane další z útočníků Zbyněk Pospěch. "Dnes jsme mu trochu ulevili, nastoupil až do druhého poločasu, protože na něj trochu dolehla únava. V sobotu bude hrát proti Příbrami. Situace kolem něj by se měla v dohledné době dořešit," uvedl Petrouš.

Další přípravný zápas sehraje Slavia v sobotu proti Příbrami.

Reklama

Související témata: