Hlavní obsah

Budějovice - Slovácko 0:0České Budějovice nezvítězily ani v osmém zápase po sobě

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic nezvítězili v první lize ani v osmém utkání v řadě. Tentokrát doma remizovali se Slováckem 0:0. Pozice trenéra Českých Budějovice Jaroslava Šilhavého je ještě víc ohrožená. Vedení klubu mu totiž před zápasem dalo ultimátum, že musí uspět v následujících dvou domácích utkáních se Slováckem a Ústím nad Labem.

Článek

Šilhavý poslal do utkání ofenzivní sestavu se dvěma klasickým útočníky, které měli ještě navíc podporovat ze zálohy tvůrci hry Otepka s Benátem. Českobudějovičtí zahájili souboj útočně a snažili se zatlačit Slovácko před jeho branku. Jenže dlouho to nevedlo k žádné solidní příležitosti.

K těm se naopak spíš dostávali hosté. Nejprve v 10. minutě tvrdě vystřelil Fujerik, ale Kučera byl připravený. O chvíli později dostal přesnou přihrávku Švancara, který mohl jít sám na českobudějovického gólmana. Jenže zkušený forvard Slovácka si snadný pas zpracoval špatně a k míči se tak dostal dřív vybíhající Kučera. Domácí hráči se však při této akci hodně zlobili na asistenta rozhodčího Lhotáka, podle nich totiž přehlédl Švancarovo ofsajdové postavení.

Po půl hodině hry vystřelil dobře Kubáň a Kučera stačil balon vyrazit na roh. Teprve až potom se dostali do koncovky také domácí. Ondráškovu hlavičku z plného náběhu dokázal zlikvidovat Motalygo.

Premiére běloruského brankáře 

Běloruský gólman, jenž nastoupil ke své prvoligové premiéře, když nahradil potrestaného Filipka, si do přestávky připsal ještě jeden úspěšný zákrok. Po chybě slovácké defenzivy se k míči snadno dostal Stráský, postupoval na Motalyga z úhlu, ale brankáře neprostřelil.

Jenže to bylo na nějakou dobu ze strany Českých Budějovic vše. Po přestávce se snadněji k zakončení dostávali opět spíše hráči Slovácka. Ale Volešákovi střela nesedla a pokus Víta Valenty mířil o pár decimetrů nad břevno Kučerovy branky.

V 69. minutě musel hřiště kvůli zranění levé nohy opustit Motalygo a zápas tak dochytával dvacetiletý Milan Heča. Ten nastoupil teprve ke svému druhému střetnutí v první lize. Heča však musel zasahovat jen jednou při Ondráškově hlavičce. Snaha Jihočechů totiž většinou končila ještě před finální fází. Utkání proto skončilo nerozhodně 0:0.

22. kolo první fotbalové ligy:
SK Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Možíš - Lhoták, Lakomý. ŽK: Nitrianský - Kordula, Volešák, Szmek. Diváci: 2659.
Kučera - Laštovka, Lengyel, Žižka, Vulin (74. P. Mezlík) - Nitrianský, Otepka, Čirkin, Benát (62. Hudson) - Ondrášek, Stráský (85. Pecka). Trenér: Šilhavý.
Motalygo - Kuncl, Kordula, R. Mezlík, Kubáň - Fujerik, V. Valenta, Perůtka, Urbánek - Volešák (59. J. Valenta), Švancara (85. Szmek). Trenér: Soukup.

Reklama