Hlavní obsah

Teplický Rada zatím neví, jestli Mareš odejde do Sparty

Na soustředění v příjemném prostředí areálu v Modré na Děčínsku absolvují fotbalisté Teplic první část přípravy na nadcházející soutěžní ročník. S chutí si zastříleli v zápase s druholigovým Mostem (5:3), přesto trenér Petr Rada nebyl zcela spokojen s herním projevem. Vadily mu hlavně tři inkasované góly, což potvrdil i v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada, trenér fotbalistů Teplic

Článek

Jaký účel mělo střetnutí se severočeským rivalem?

Brali jsme ho jako druhou tréninkovou jednotku po dopoledním tréninku. Do hry se dostali všichni zdraví hráči do pole, aby dostali stejnou zápasovou zátěž. Mimo zůstali jen Šmejkal a Zoubele, kteří mají menší zdravotní problémy. První půle byla z naší strany poměrně slušná, ve druhém poločase jsme zkoušeli systém 4-4-2 a tuhle část hry jsme prohráli 1:2. Mám výhrady k obranné hře, protože kluci nezopakovali výkon z předešlé přípravy s Hradcem Králové.

Jak po svém příchodu k týmu poznáváte hráče?

To není zase takový problém. Některé znám už ze svého dřívějšího působení v Teplicích v sezóně 2007-2008. V Modré tvoří kádr sedmadvacet fotbalistů včetně tří brankářů. Stoper Hošek se k nám po mistrovství Evropy „jedenadvacítek“ připojí příští středu. A dá se předpokládat, že Lácha za pár dní odjede na šampionát s reprezentační „devatenáctkou.“ Uvažuji o tom, že několik mladších kluků pošleme na hostování.

Počítáte dál se záložníkem Jakubem Marešem?

Mareš má problémy se zuby a s týmem netrénuje. To, jestli odejde do Sparty na přestup nebo hostování, nebo vůbec ne, není v mojí kompetenci. Rozhodnout musí vedení klubu. Asi by nebylo dobré držet v klubu hráče za každou cenu. Věřím, že se vše vyřeší v nejbližších dnech. Sparta je v Rakousku, prý probíhají jednání po telefonu, což není optimální.

A co Richard Veverka po návratu z hostování v Ústí?

V pondělí byl s námi, ale pak odjel na testy do některého druholigového klubu v Polsku. A v pátek by se měl vrátit.

Reklama

Související témata: