Hlavní obsah

Když mě kouč nebude chtít, půjdu do béčka, tvrdí Řepka

Stoper Tomáš Řepka se nakonec rozhodl zůstat na Letné a poprat se o základní sestavu. V sedmatřiceti letech ví, že konec kariéry se pomalu blíží. Jak řekl v rozhovoru pro Právo, chce se loučit s Letnou titulem.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Tomáš Řepka.

Článek

Proč jste se nakonec rozhodl odmítnout nabídku Příbrami?

Všechno se to seběhlo hrozně rychle. Jednání pana Starky bylo velmi seriózní a vstřícné, ale času na rozmyšlenou jsem měl málo. Nakonec jsem se rozhodl zůstat ve Spartě a poprat se o základní sestavu. V lednu mi bude osmatřicet, blíží se konec kariéry, moje polosmrt, jak jsem řekl ve své knížce Rebel, ale chci ji co nejvíc oddálit. Pořád se cítím dobře a chci ještě hrát. Když to ve Spartě nepůjde, v zimě uvidím, co dál.

Hrála v tom roli vaše osobní situace, myslím tím tahanice kolem rozvodu, očekávání dítěte s partnerkou Vlaďkou Erbovou?

Pochopitelně že ano. Prožívám asi nejtěžší období ve svém životě. Neměl jsem a nemám čistou hlavu na to, abych přemýšlel v klidu o tom, zda zůstanu ve Spartě nebo půjdu jinam. Ale nikdo mě nikam netlačil. Na Letné mám ještě smlouvu, rozhodl jsem se proto zůstat, ale ne v tom smyslu, že si vysedím peníze na lavičce nebo na tribuně. To ne, chci hrát.

Prý vám bylo málo tři sta tisíc od Příbrami?

Kdo takové fámy šíří? To je nesmysl! My jsme byli s panem Starkou seriózně na podmínkách domluveni. Záleželo na mém rozhodnutí. To jsem udělal v úterý večer.

A pak jste údajně jednal s Mladou Boleslaví...

Další nesmysl! S tímto klubem jsem nejednal.

Co když vám trenér Martin Hašek řekne, že vás v mužstvu nechce...

To je jeho právo. Ale normálně trénuji a žádný takový náznak jsem nepocítil. Když mě trenér nebude chtít, půjdu do béčka.

Jak jste napsal ve svojí knize Rebel, chcete se loučit s titulem...

Přesně tak a udělám pro to maximum.

Celý rozhovor, v němž Řepka hovoří i o svých vztazích s majitelem Sparty Danielem Křetínským, si přečtete ve čtvrtečním Právu.

Reklama

Související témata: