Hlavní obsah

Můžeme natočit nový díl seriálu MASH, bědoval trenér mistra, když přišel o další hráče

Praha

Tři body z nedělní řeže s Libercem představovaly pro Jindřicha Trpišovského a celou Slavii hlavně úlevu, že obhájce titulu nevykolejil čtvrteční kolaps v Evropské lize na půdě Leverkusenu. Červenobílí schytali čtyřbrankový příděl a v součtu s cestováním vstupovali do bitvy se Severočechy hodně daleko od ideálního rozpoložení. Nicméně i tak domácí tvrz uhájili, jako jediní zůstávají v lize neporaženi a v čele mají pětibodový náskok.

Foto: Ina Fassbender, ČTK/AP

Slávisté Jan Bořil (vpravo) a Ondřej Kolář v utkání v Leverkusenu.

Článek

„Dostávali jsme se do zápasu pomalu. V úvodu byl jednoznačně Liberec pohyblivější a aktivnější. Celkově se na nás trošku projevila únava. Liberec měl více čerstvějších hráčů, kteří nenastoupili ve čtvrtek do utkání Evropské ligy. Někteří naši kluci, třeba Zima, Masopust či Olayinka, byli hodně vyčerpaní," ohlížel se trenér Jindřich Trpišovský za jednoznačným vítězstvím 3:0, jímž Slavia uhájila pětibodový náskok na druhou Spartu.

„Nemá smysl v danou chvíli řešit vývoj soutěže. Vždyť se bude hrát ještě skoro o sedmdesát bodů. Pro nás je hlavní, že jsme utkání zvládli vítězně. Hodně se nám ulevilo, protože kombinace zápasů v režimu čtvrtek neděle v součtu s cestováním je nejhorší možná," vysvětloval Trpišovský, proč se bitvy se Severočechy tolik obával.

Zvláště, když se musí potýkat i se zdravotními výpadky. „V Leverkusenu jsme na hodně dlouhou dobu přišli o Ševčíka a Musu. Určitě jsou mimo hru minimálně do konce podzimu. Proti Liberci se zranil Takács, se zdravotními problémy dohrávali Bořil, Masopust a Zima. A k tomu obrovská únava. Jsme zralí natočit další díl seriálu MASH," posteskl si Trpišovský v připomínce legendárního díla mapujícího prostředí lékařského chirurgického tábora během korejské války.

„Maséři a fyzioterapeuti mají plné ruce práce. V jejich prostorách je nabito více než v šatně, protože únava se prostě neuvěřitelně kumuluje. Jsem zvědavý, kdo bude připravený na středeční utkání ve Zlíně," hořekoval nad neradostným stavem kádru Trpišovský.

„Je mi úplně jasné, že situace je stejná u všech týmů. Musíme se s tím prostě poprat. Každý vstřebává přetížení a bolest jinak. Někteří kluci chodí navíc do zápasů přes bolest. A pak z toho mohou vyplynout zranění s ještě vážnějšími následky," posteskl si kouč ligového lídra, když už se mu hlavou honily myšlenky na středeční duel ve Zlíně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva trenér Jindřich Trpišovský a Ondřej Lingr ze Slavie.

V průběhu pondělí se navíc Slavia dozví jméno soupeře pro úvodní jarní vyřazovací kolo Evropské ligy. „Pořád platí, že mým favoritem je Glasgow Rangers. Ve Skotsku jsme ještě nehráli, jde o klub s obrovskou historií a skvělým stadionem," vysvětloval svoji volbu Trpišovský.

„Samozřejmě v osudí je čtrnáct klubů. A těžko si vybírat. Spousta z hráčů v dětství fandila Arsenalu, Tottenhamu či Manchesteru United, což jsou top týmy. Ale o kom můžeme říct, že je hratelný? Šachtar Doněck, který dvakrát porazil Real Madrid? Proto si přeju zástupce ostrovního fotbalu," pronesl Trpišovský.

Reklama