Hlavní obsah

Simovu cenu vyhnal Tvrdík už přes miliardu! Posily Slavia hledá v zahraničí

Praha

Doba je těžká, tanec milionů v Edenu ovšem nekončí. Naopak. Senzační exploze Abdallaha Simy přitahuje nejednoho zájemce. A fotbalová Slavia už nabídky na zázračného Afričana registruje. První za 10 milionů eur (263 milionů korun) odmítla, Jaroslav Tvrdík by ho v zimě uvolnil jen za nějakých 50 milionů eur (1 miliarda a 315 milionů korun)! Šéf sešívaných informaci uvedl jako host speciálu Dohráno Plus na ČT sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima, klíčový muž Slavie.

Článek

Devatenáctiletý Senegalec je hitem. Abdallah Sima zazářil jako kometa, dosud neznámý hráč se během pár týdnů stal tahounem Slavie.

„Je fantastický -⁠ výskok, výběr místa, fyzické nasazení. Za nás v dané chvíli je jedním z klíčových elementů našich úspěchů. Góly dávat nepřestane, on je blázen, zvládne to. Přemýšlíme o něm v intencích Tomáše Součka," avizuje Jaroslav Tvrdík, že Sima může brzy klidně skončit až v Premier League.

Třeba hned v zimě? „Dostali jsme na něj nabídku 10 milionů eur, ze západní Evropy, z top ligy. Úplně snová nabídka, ale já mám nejlepšího trenéra v České republice, skvělý trenérský tým. A jestli bude zdraví, udržíme pokoru, atmosféru, tak nemáme kam spěchat," slibuje šéf kouči Trpišovskému, že Simův prodej teď ještě neplánuje.

„Přes zimu není žádný odchod na pořadu dne, ale když mi přijde 50 milionů eur, možná o tom budeme přemýšlet. Fotbal mě naučil, že nikdy neříkej nikdy," nechává si Tvrdík vrátka otevřená.

Výjimečnou posilu v české lize nevidí

Sešívaní hodlají také posilovat. A hledí hlavně za hranice.

„Dřív jsme vždycky dělali každého půl roku seznam hráčů, tzv. sportovní tabuli. Nerad to říkám, ale dnes už tam superkvalitního hráče z české ligy prostě pro zimní přestupní období nemáme. Nebo je v Plzni, ve Spartě, je nedosažitelný," prozrazuje Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vysmátý Abdallah Sima při utkání s Libercem.

Moc žhavý není ani v případě zlínského Condeho, o něhož červenobílí usilovali již v létě.

„U něj nechci předjímat, ale tak jak je tým sestaven, na jeho pozici začal hrát fantasticky Holeš, stahujeme si Hromadu... Podmínky přestupu by musely být úplně jiné," vzkazuje do Zlína.

Slávisté se těší na souboje s Vardym. Stopeři mají za úkol nahnat na své rychlosti 3 - 5 kmVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Sešívané teď lákají hlavně cizinci. „Jestliže uvažujeme o přestupu, tak máme jednoho hráče ze zahraničí, pak nějaké velmi slibné talentované mladíky. Afričtí hráči klub jednoznačně posunují dopředu, trenér je fantasticky umí zapracovávat. Je to pro nás velké téma," líčí šéf.

Na řadě je teď hlavně udržení Petera Olayinky. „Chystáme se v nejbližších dnech podepsat novou smlouvu s Olym. Všichni tam mají svoji úlohu, což z nás dělá v Česku rozdílový tým proti ostatním," pochvaluje si Tvrdík pro ČT sport.

Reklama

Související témata: