Hlavní obsah

Dělo ze třiceti metrů pod víko, brankář neměl šanci, směje se Limberský

Plzeň

Obránce Plzně David Limberský je svátečním střelcem. Dvě tři branky za sezonu ale dává pravidelně. Po trefě do sítě Alkmaaru v předkole Ligy mistrů si připsal další v úterní lize s Teplicemi, kterým Viktoria naložila sedmičku (7:0). „Z třiceti metrů pod víko, gólman neměl šanci. Skvělá rána," vtipkoval Limberský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva): Adriel Ba Loua, David Limberský, Jan Kopic, Zdeněk Ondrášek a Miroslav Káčer oslavují gól na 1:0 během utkání na hřišti Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Z televizích záběrů se zdá, že nešlo o nechytatelnou střelu...

Bylo to prostě dělo. Ne, popravdě, míč v letu trochu zaplaval, brankář měl asi i zakrytý výhled. Ale asi měl střelu vyrazit, chyboval zřejmě. Radost z gólu mi ale tohle nekazí.

O střelu jste se pokoušel už v prvním poločase.

Vyplašil jsem se, balon letěl na tribunu. Všichni jsme chtěli po posledních nepovedených zápasech být střelecky aktivní. Kvalita v týmu je, což vidíme sami i na trénincích. Teď se musíme odrazit. Věřím, že nám výsledek zvedne sebevědomí. I když po výhře nad Spartou jsme měli taky sebevědomí nahoře, moc nám ale nepomohlo.

Byl výkon proti Teplicím takový, jaký jste si před utkáním předsevzali?

Hráli jsme dobře od první minuty. I v Jablonci jsme první půli zvládli skvěle, pak jsme po přestávce zkolabovali. Jsme rádi, že jsme se poučili, že jsme dokázali hrát celý zápas ve vysokém tempu.

V Jablonci jste ztratili dvoubrankový náskok. Byla úleva, když jste těsně před přestávkou dali Teplicím třetí gól?

Nevím, jestli přímo úleva, každý zápas je jiný. I tak jsme nechtěli dopustit, aby soupeř snížil. Naopak jsme navyšovali skóre, zaslouženě jsme vyhráli vysoko.

Byl jedním z hlavních cílů, udržet vysoké tempo po celých devadesát minut?

Byli jsme hrozně hladoví po vítězství. Je škoda, že jsme zápasy předtím nezvládli. Ale jak se říká, jedna vlaštovka jaro nedělá. Teď musíme jet na Slovácko se vší pokorou, potřebujeme zase vyhrát.

Reklama

Související témata: