Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 1:3Slavia vyhrála na Slovácku díky vydařenému nástupu 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Janda 0 : 1
14. Blažek 0 : 2
34. Janda 0 : 3
56. Ondřejka 1 : 3

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Dva góly z úvodní čtvrthodiny nasměrovaly fotbalisty Slavie Praha k druhé výhře pod vedením trenéra Františka Straky. Červenobílí vedli na jihu Moravy po poločase už 3:0 a ani domácí herní vzepětí a jedna branka po přestávce už na jejich jisté výhře nic nezměnilo. Hosté se díky výhře dotáhli do středu tabulky.

Článek

Slavia se do svého soupeře zakousla už od úvodních minut a už ve čtvrté vedli poté, co Hurka poslal míč do uličky na nabíhajícího Jandu a ten bez přípravy poslal míč k levé Filipkově tyči.

Slovácko se sice okamžitě vrhlo do útoku, ovšem jeho snaha neměla kýžený výsledek a ani dlouhé trvání, protože hosté brzy znovu přebrali iniciativu a po 14 minutách vedli už o dvě branky. Míč se dostal k Trubilovi, jehož slabá střela sice brankáře nevylekala, ale míč přistál přímo na Blažkově noze, který zvládnout souboj s Jelečkem a pokořil brankáře Filipka.

Slovácko bylo i nadále jak opařené a jeho hra bez nápadu i nasazení. Možná proto si zase slávisté udělali z domácí obrany tréninkové panáky a po další chybě v Janda zakončoval prakticky do prázdné branky.

Jenže po poločase vyběhl na trávník domácí jak vyměnění a už v 56. minutě střídající Ondřejka přešel přes několik hráčů a pravačkou na bližší tyč vykřesal domácím naději. Od té chvíle se hrálo zejména na polovině Slavie a Slovácko bušilo do hostujících vrat, ale bez potřebné koncovky: Ondřejkova další střela skončila v náručí Čontofalského, míče z rohů bez potíží odklízeli stopeři a neujala se ani Valentova střela.

Brankář Slávie byl v permanenci i nadále a hlavně díky jeho zákrokům hosté drželi dvoubrankové vedení i po 73. minutě, kdy vyrážel další Valentovu střelu na rohový kop. Hosté už čekali jen na brejky, ale žádný z nich se už neujal.

Poslední šanci na korekci výsledku mělo Slovácko po závaru tři minuty před koncem. Míč se hned několikrát pohyboval směrem do branky, ale všechny střely stačil gólman nebo některý z obránců zastavit a poslední hlavičku vykopl Latka z brankové čáry.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:3 (0:3)
Branky: 56. Ondřejka - 4. a 34. Janda, 14. Blažek. Rozhodčí: Královec - Kordula, Kocián. ŽK: Ondřejka - Trubila, Hloušek. Diváci: 5568.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Mezlík, Trousil, Jeleček (78. Lukáš) - Valenta, Volešák (86. Fujerík), Kordula, Daníček, Hlůpik (37. Ondřejka) - Došek. Trenér: Soukup.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Hloušek - Hurka (69. Milutinovič), Janda, Jarolím, Trubila - Blažek (64. Vlček) - Pospěch (77. Cicman). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: