Hlavní obsah

Ostrava - Příbram 0:2Příbram dala Ostravě během pěti minut dvě branky a vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Mareš 0 : 1
74. Wágner 0 : 2

OSTRAVA

Příbramští fotbalisté vyhráli v utkání 14. ligového kola 2:0 v Ostravě a posunuli se na šesté místo tabulky. Obě branky vítězů padly v rozmezí pěti minut mezi 69. a 74. minutou, premiérovou trefu v nejvyšší soutěži si připsal Mareš. Domácí už pak nebyli schopni na vývoj utkání reagovat a opět si zkomplikovali boj o záchranu. Klesli na čtrnácté místo a na patnáctý Žižkov mají náskok jediného bodu.

Článek

Na Bazalech se začalo pořádné zostra, už v prvním poločase bylo k vidění téměř dvacet faulů a to byl ještě sudí při jejich posuzování hodně benevolentní. Hosté vstoupili do utkání aktivně, ale jejich šance vedené většinou po levé straně končily centry, které na bližší tyči stahovali ostravští obránci.

Na tvrdou hru Baníku doplatil jako první Pleško, který musel už po čtvrthodině ze hřiště. Jeho litevský náhradník Papšys se málem stal hlavním hrdinou poté, co těsně před poločasem využil hrubou chybu domácí obrany a z poloviny mířil na branku. Před šestnáctkou stačil ještě v tísni vystřelit, ale jeho pokus mířil daleko mimo.

Ostrava měla ještě předtím dvě slibné možnosti, jenže Vašendovu ránu z pokutového území brankář Hruška chytil a Greguš hlavičkoval nad. Ve 42. minutě měl nejblíže k radosti Cverna, jenže z deseti metrů netrefil opuštěnou branku.

Po pauze kvalita hry opadla. Domácí hru provázela nepřesnost a hosté toho využili. Střídající Mareš byl v 69. minutě na hřišti pouhé dvě minuty, když povedenou střelou zaznamenal vedoucí gól hostů a svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži.

Gól nastartoval zajímavou hru. Nejdříve se mohli znovu po dorážce Wágnera radovat Středočeši, ale míč směřující do branky stačil vykopnout Vomáčka. Takřka z protiútoku pak Ostrava promarnila poslední možnost výsledek zvrátit, Fantišovu střelu z úhlu vyrazil Hruška.

K výhře hosty definitivně nasměroval v 74. minutě Wágner, který na levé straně obešel všechny domácí obránce a vstřelil svůj šestý gól v sezoně. V nastavení ještě šestnáctiletý příbramský mladík Mašek nastřelil tyč.

14. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FK Příbram 0:2 (0:0)
Branky: 69. Mareš, 74. Wágner. Rozhodčí: L. Kovařík - Kordula, Kocián. ŽK: Cverna, Poliaček, Vašenda, Svěrkoš - T. Pilík, Šlapák. Diváci: 3074.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Cverna - Greguš (70. Fantiš), Vašenda - Poliaček (53. Kraut), Lukeš, Ferenčík (81. Šenkeřík) - Svěrkoš. Trenér: Malura.
Příbram: Hruška - Štochl, Hejda, Krejčí, Divíšek - P. Pilík (67. Mareš), Tarczal, T. Pilík, Pleško (17. Papšys) - Šlapák (90+1. Mašek), Wágner. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: