Hlavní obsah

U fotbalistů Žižkova končí trenér Pulpit, tým povede Nádvorník

PRAHA

Fotbalisty Viktorie Žižkov již nadále nepovede trenér Martin Pulpit. Vedení pražského klubu s ním jedná o ukončení smlouvy. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky předposledního týmu Gambrinus ligy. Tým povede v posledních dvou kolech podzimní části kouč Vlašimi Roman Nádvorník. Klub to oznámil na oficiálních stránkách klubu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Viktorie Žižkov Martin Pulpit na Žižkově končí.

Článek

„Museli jsme sáhnout k tomuto řešení, protože je nutné přinést do týmu nový impuls. Do zimní přestávky nás čekají poslední dva zápasy a případný bodový zisk je pro klub nesmírně důležitý,“ uvedl sportovní ředitel Viktorie Jiří Rýva.

Viktoria získala ve čtrnácti zápasech sedm bodů a je na předposlední příčce prvoligové tabulky. Poslední Olomouci však bylo odebráno disciplinární komisí devět bodů. Žižkov navíc prohrál čtyři poslední mistrovské zápasy v řadě a naposledy padla po výsledku 0:1 s Českými Budějovicemi - přímým konkurentem v boji o záchranu.

„Martin Pulpit ve Viktorce odvedl velký kus kvalitní práce. Dokázal i v nelehké situaci semknout mužstvo a svým způsobem předběhnout sportovními výkony, ekonomiku klubu a postoupit do první ligy. Stejně tak i celý realizační tým, který odváděl podobnou práci jako hlavní trenér. Mužstvu se však v průběhu podzimu nedařilo. Proto se snažíme dát mužstvu nový náboj, který by Viktorku přiblížil k záchraně,“ dodal Rýva.

Tým převezme minimálně na poslední dva zápasy kouč druholigové Vlašimi. „Po jednání obou klubů byl výkonným výborem FC Graffin a.s. uvolněn pro tyto dva zápasy. Další podrobnosti se budou řešit v době před startem zimní přípravy,“ vysvětluje pražský klub.

Nádvorník již má prvoligové zkušenosti. Na pozici hlavního trenéra působil v Příbrami, asistenta potom dělal v Mladé Boleslavi a Plzni.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články