Hlavní obsah

Všechno je jinak: Pilař podle své advokátky žádnou smlouvu s Wolfsburgem nemá

PRAHA

V zamotané a pro většinu fotbalového národa už nepřehledné kauze Václava Pilaře a jeho zamýšleného transferu do německého Wolfsburgu se objevil nový fakt. Třiadvacetiletý reprezentační záložník hostující v Plzni z Hradce Králové nemá podle tvrzení advokátky Kateřiny Radostové s bundesligovým klubem podepsánu žádnou smlouvu. Natož aby měl podepsány smlouvy dvě, s nimiž se v uplynulých dnech také žonglovalo.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zamává Václav Pilař Plzni už v lednu, nebo ji bude pomáhat i na jaře?

Článek

„Pilař je s Wolfsburgem domluven pouze na podmínkách profesionální smlouvy,“ tvrdí Kateřina Radostová, která zastupuje jak fotbalistu Václava Pilaře, tak i jeho agenta Jiřího Stejskala. Po vzájemných invektivách, tahanicích a osočování trvajícím už pomalu deset dnů, je v Pilařově kauze najednou všechno jinak. Žádná smlouva Pilaře s Wolfsburgem neexistuje!

Nikoli smlouva, ale údajně jen dohoda

„Jde skutečně jen o písemné stvrzení podmínek budoucí Pilařovy profesionální smlouvy, aby tato dohoda nemohla být zpochybněna v momentě, kdy k uzavření smlouvy skutečně dojde,“ argumentovala JUDr. Radostová na setkání iniciovaném Asociací fotbalových agentů.

Zajímavé ovšem je, že v uplynulých dnech, kdy se transfer Pilaře do Wolfsburgu probíral ze všech stran a prostor k vyjádření dostávaly nejen znesvářené tábory, ale třeba i Pilařův mateřský Hradec Králové, nikdo nikdy nevyvracel fakt, že žádná smlouva neexistuje. Plzeňské vedení, ale i Pilařův agent Jiří Stejskal mluvili o smlouvě. Ostatně, i sám Pilař v souvislosti s transferem do Wolfsburgu neargumentoval dohodou o podmínkách, ale smlouvou.

Advokátka: Nevyznají se v termínech, tím to je

„To ale proto, že moji klienti nejsou v přesné terminologii erudovaní, takže jak hráč Václav Pilař, tak i jeho agent Jiří Stejskal prostě zaměnili dohodu za smlouvu,“ snažila se vysvětlit advokátka Radostová.

Pak je ovšem otázkou, proč tolik humbuku vlastně pro nic. Zvláště, když žádná smlouva mezi Pilařem a Wolsfburgem neexistuje. A proč se o kauzu dokonce zajímali i někteří politici. „Však až toho politika potkám, na rovinu mu řeknu, co se do toho motá,“ zastal se Stejskala předseda Asociace fotbalových agentů Pavel Paska.

Václava Pilaře (vlevo) uvítal v Plzni v létě šéf klubu Tomáš Paclík. Teď je ovšem otázkou, zda ho bude Paclík ochoten uvolnit už v lednu do Wolfsburgu.foto: Viktoria Plzeň

Wolfsburg se prý cítí dotčený

„Je nelogické, aby Wolfsburg uzavíral s hráčem smlouvu, když je Pilař vázán v jiném klubu. A není to ani možné, protože aby k uzavření smlouvy mohlo dojít, musí nejprve dospět k dohodě Wolfsburg a Hradec Králové,“ přidala další argument Radostová,  podle níž se i Wolfsburg ohradil proti tvrzení, že došlo k uzavření smlouvy a naznačil, že pokračující medializace Pilařovy kauzy by mohla mít dopad na další jednání.

„A to nemluvím o tom, že by Wolfsburg musel smlouvu zaregistrovat u Německého fotbalového svazu,“ podotkla Pilařova a Stejskalova právní zástupkyně, které je s podivem, že agent Stejskal byl v souvislosti s Pilařovým transferem předvolán na čtvrteční zasedání disciplinární komise.

Rozum vyhraje, k dohodě dojde, soudí agenti

„Moji klienti se nedopustili ani porušení předpisů FIFA, ani Fotbalové asociace, ba ani přestupních podmínek,“ tvrdí.

Stejskal evidentně nechce dál vyhrocovat spor a sváry s Plzní, takže na setkání zopakoval peripetie Pilařovu kauzu provázející, ba dokonce vzal zpátky některá ostřejší vyjádření, která po jejím propuknutí vypustil z úst.

„Věřím, že k dohodě nakonec dojde a Pilař do Wolfsburgu přestoupí. Buď v lednu, nebo v červenci, aby ještě na jaře pomohl Plzni v lize i Evropské lize. Wolfsburg je ochoten i s ohledem na zájmy české reprezentace počkat,“ pravil smířlivě. „I já si myslím, že rozum vyhraje a všechny strany si plácnou. Už jen proto, že jde o velké peníze,“ myslí si i Paska, že odstupné pro Plzeň v sedmimístném čísle dovede aktéry kauzy k dohodě.

Reklama

Související témata: