Hlavní obsah

Slavia navázala výhrou na úspěšný podzim, kopala dvě penalty. Boleslav se dál trápí

Praha
Aktualizováno

Jablonec odpálil jaro jako raketa, po rekordně krátké přestávce šly do bitvy další týmy. Slavia v 15. kole doma vyhrála nad Sigmou Olomouc 3:1 a vede tabulku o šest bodů právě před Severočechy. Třetí Sparta je zpět dokonce o deset bodů. Mladá Boleslav v sobotu remizovala s Brnem (1:1) a Opava brala bod za remízu se Zlínem (0:0). Nerozhodně skončila i bitva mezi Libercem a Bohemians (1:1). Tři body slaví Slovácko po vítězství 2:0 nad Karvinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Ondřej Kúdela proměnil penaltu v duelu 15. kola Fortuna ligy se Sigmou Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Slavia připravila fanouškům v úvodu bitvy se Sigmou Olomouc šok, když po chybě v obraně poslal hosty do vedení Breite, jenž sám před Kolářem nezaváhal. Jenže radost Hanákům vydržela jen chvilku. Slavii vrátila do hry penalta, kterou proměnil bez problémů Kúdela.

Ještě do poločasu si sešívaní vyzkoušeli penaltu znovu. Sudí Berka viděl další prohřešek proti pravidlům a k pokutovému kopu se postavil tentokrát Kuchta. Mandous jeho ránu vyrazil, útočník Pražanů ale vrátil míč do sítě a mistr doma vedl.

Po přestávce pak Slavia náskok ještě zvýraznila, když si druhý zásah připsal Kuchta. Po závaru před brankou Hanáků dorazil míč zblízka do sítě. Pražané pak dovedli utkání k bezproblémové výhře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Jan Kuchta slaví gól.

Sestupem ohrožená Mladá Boleslav přivedla přes zimu spoustu nových hráčů. Výrazně posílený Jarolímův tým v záchranářském souboji hostil nováčka z Brna a byl velkým favoritem. Jenže Zbrojovku poslal chvíli před půlí do vedení Pernice a Středočeši vytušili, že cesta k vítězství bude složitější.

Po pauze nejprve vyrovnávací trefa Ladry neplatila, skóre srovnal až po hodině hry Matějovský. To ale bylo ze strany domácích vše. O výraznější zápis do statistik se postaral jen chvíli před koncem vyloučením Dancák. Utkání skončilo 1:1 a oba soupeři mají po na kontě shodně deset bodů.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Daniel Fila z Brna a Dominik Preisler z Mladé Boleslavi.

Opava se v případě výhry nad Zlínem mohla bodově dotáhnout na předposlední Příbram, jenže se jí to nepovedlo. Vyrovnaný zápas skončil nerozhodně 0:0, Opava je tak dál na úplném dně tabulky.

Liberec remizoval s Bohemians 1905 1:1. Severočechům patřil první poločas, ve kterém se díky brance Mosquery dostali brzy do vedení. Po pauze však byli hosté lepším týmem. Gól za ně vstřelil střídající Pulkrab. Bohemians tak pod Ještědem uhráli svůj pátý bod v historii samostatné české ligy za pátou remízu.

Slovácko se drží tradice. Poslední čtyři souboje nad Karvinou vyhrálo 2:0 a stejný výsledek byl k vidění i tentokrát. Branky domácích dali v úvodu druhého poločasu Vlastimil Daníček z pokutového kopu a Jan Kliment. Hostující Papadopulos poté nedal v 73. minutě penaltu. Karviná prohrála venku v lize teprve podruhé v sezoně.

Program 15. ligového kola:
Pátek
Teplice - Jablonec 0:5
Sobota
Opava - Zlín 0:0
Mladá Boleslav - Brno 1:1
Branky: 60. Matějovský - 39. Pernica.
Liberec - Bohemians 1:1
Branky: 13. Mosquera - 70. Pulkrab.
Slovácko - Karviná 2:0
Branky: 51. Daníček z pen., 58. Kliment.
Slavia - Olomouc 3:1
Branky: 39. a 61. Kuchta, 18. Kúdela z pen. - 16. Breite.
Neděle
14:00 Pardubice - České Budějovice
16:00 Příbram - Plzeň
18:30 Ostrava - Sparta

Reklama