Hlavní obsah

Opava: O ofsajdu jsme se dozvěděli až z esemesek. Klokany udivilo šestiminutové čekání na VAR

Praha

Střela Klokana Květa skončila v opavské síti, vzápětí vršovický Ďolíček zalily nekonečné minuty napětí. Videorozhodčí situaci z 67. minuty středeční dohrávky 14. kola fotbalové ligy zkoumal pořádně dlouho. Až po šesti minutách dostal hlavní rozhodčí Cieslar do sluchátek zprávu: Odvolej gól! Bohemians 1905 se tak s Opavou rozešli bez branek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Antonín Vaníček z Bohemians a Roman Květ z Bohemians se radují z gólu, který ale nakonec kvůli ofsajdu nebyl uznán.

Článek

"Kluci v kabině neuznaný gól hodně řešili. Byla to dost sporná situace, řešila se neúměrně dlouho," podotkl ligový debutant, brankář Klokanů Hugo Bačkovský. Co přesně se u Botiče událo?

Opavský Hellebrand šel na vlastní půlce do riskantního klinče mezi dva Klokany, po střetu s napadajícím Puškáčem se sesunul k zemi. Sudí vyhodnotil souboj jako férový, Vaníček vzápětí přihrál Květovi, který uklidil míč k tyči.

Hosté se u hlavního arbitra domáhali odpískání faulu na Hellebranda. V první chvíli si většina aktérů myslela, že VAR zkoumá právě tento incident. Nakonec byl ale důvod k odolání branky jiný: při střele Květa bránil ve výhledu brankáři Fridrichovi v ofsajdu stojící Puškáč.

Proč to trvalo tak dlouho? divil se Klusáček

„Z lavičky bylo složité situaci posoudit. Neměli jsme ten správný úhel. Sudí se rozhodli, jak se rozhodli. Pro mě bylo spíš záhadou, že jim to trvalo tak dlouho," řekl trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Lukáš Kania z Opavy a Matěj Pulkrab z Bohemians.

„Při neuznaném gólu nám hodně zatrnulo. Nejprve jsme ale počítali, že se řeší faul. Pak nám během čekání přišly na lavičku esemesky, že by mohl být ofsajd. Byli jsme hodně překvapení," doplnil opavský kouč Lukáš Černín.

Při pohledu kamery, která stála proti brance Opavy, bylo patrné, že Puškáč brankáři Fendrichovi opravdu mohl stínit. „Jestli byla slyšet nějaká rána, tak jsem to byl já. Jak mi kámen mi spadl ze srdce," smál se záložník Opavy Jan Schaffartzik.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.