Hlavní obsah

Bez mazáků i hlavního trenéra potvrdili, že na hřištích soupeřů válí

Praha

Parádní bilancí se pyšní fotbalisté Karviné při ligových zápasech na hřištích soupeřů. Z bojů na venkovních stadionech vydolovali patnáct bodů z celkových jednadvaceti. Pouze tři kluby v celé osmnáctičlenné soutěži mají lepší bilanci než svěřenci trenéra Jarábka. Naposledy klub ze Slezska bodoval na půdě Teplic (2:2), přičemž se dokázal vypořádat s dvougólovou ztrátou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Rafael Tavares z Karviné, který střílí druhý gól Karviné, Kristi Qose z Karviné, Tomáš Vondrášek z Teplic, brankář Teplic Tomáš Grigar a David Černý z Teplic.

Článek

„Chtěli jsme v Teplicích vyhrát," nijak neskrýval Petr Mašlej, asistent trenéra Jarábka, že si Karviná před cestou na sever Čech i pod dojmem venkovní bilance notně věřila. A přitom postrádala matadory Bolka s Papadopulosem, navrch pak hlavního trenéra Jarábka, umístěného kvůli koronaviru do izolace.

„Byli jsme s trenérem celý týden ve spojení, stejně jako před utkáním, a dokonce i o poločase. Vše jsme řešili přes videokonference," vyprávěl Mašlej, když jeho tým z nepříznivě se vyvíjejícího duelu urval bod.

„Nebyli jsme schopní se vyrovnat s agresivitou soupeře. Sice jsme počítali, že Teplice budou důrazné a ukážou velký tah na branku, ale stejně nás to zaskočilo," posteskl si Mašlej, jehož tým prohrával na severu Čech už o dvě branky a po třiceti minutách se ani trošku nezdálo, že by mohl bilanci z venkovních stadionů vylepšit. „Z naší strany byl výkon slabý," přitakal Lukáš Čmelík, záložník Karviné.

Už v závěru poločasu mohli hosté na Stínadlech skóre korigovat. Radost si udělali až po pauze, kdy hře jasně dominovali. „Chtěli jsme i za nepříznivého stavu hrát kombinačně a nesnížit se k pouhému nakopávání balonu. Záměr vyšel, tudíž jsme byli odměněni. Jen mě mrzí, že jsme nevstoupili do zápasu s patřičným důrazem, protože návrat domů mohl být ještě veselejší," byl si jistý Mašlej.

Foto: MFK Karviná

Lukáš Čmelík s dresem Karviné.

„Elán ze závěru první půle jsme přenesli do hry i po přestávce. Byli jsme jasně lepší. Vlastně ani o pauze v šatně nebyla žádná bouřka. Šli jsme na hřiště sebevědomě s vírou, že minimálně bod získáme," přiblížil karvinské odhodlání Čmelík, jehož dvě rány nedokázal domácí gólman Grigar zkrotit a pro dorážející Herce s Tavaresem bylo snadné skórovat. „Jde o věc vyzkoušenou z tréninku. Snažím se střílet i z krajních prostor, protože pokud se balon nedostane ke spoluhráčům, mohou si ho srazit do sítě obránci," popisoval Čmelík.

Karvinští teď zkusí bilanci jediného domácího vítězství z listopadového souboje s Bohemians rozšířit v příštím kole při regionálním derby proti Opavě. „Doma trpíme na neproměňování šancí. Do zápasu venku vstupujeme s jinou taktikou. I když je fakt, že zrovna v Teplicích jsme byli nucení hrát rovněž hodně ofenzivně," krčil rameny Mašlej.

A vysvětlení pro nevyrovnanou bilanci neměl ani Čmelík. „Jsem v Karviné příliš krátce, abych něco takového hodnotil. Z mého pohledu jde vyloženě o náhodu," tvrdil ofenzivní záložník, jehož před časem zkoušely i Teplice. „Každopádně teď je třeba bod potvrdit doma stoprocentním ziskem," směřoval už myšlenky k souboji s Opavou rodák ze slovenské Žiliny.

Reklama

Související témata: