Hlavní obsah

Dostálka mrzí neuznaný gól. Žádný ze sudích se k tomu nevyjádřil, tvrdí trenér Zbrojovky

Brno

K vítězství byli rozhodně blíž než soupeř, ale nakonec se museli brněnští fotbalisté spokojit v důležitém ligovém duelu se Zlínem s bezbrankovou plichtou. Trenéra Zbrojovky Richarda Dostálka mrzí především neuznaný Barišův gól v závěru zápasu, kolem kterého se rozpoutaly značné emoce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Rozhořčení brněnské lavičky nad neuznaným gólem vyústilo ve žlutou kartu.

Článek
Fotogalerie

Vysvětlili vám rozhodčí, proč branku, která by zřejmě byla pro váš tým vítězná, odvolali?

Ne. Žádný ze sudích se k tomu nevyjádřil.

Měl jí předcházet faul Fily na Hlinku. Jak jste to viděl vy?

V reálu se mi vůbec nezdálo, že by Dan Fila fauloval. Radši jsem se ale podíval na video. Pokud byl kontakt Fily s Hlinkou vyhodnocen jako nedovolený, pak netuším, proč jsme předtím nekopali penaltu za podobný zákrok na našeho Pachlopníka ve zlínské šestnáctce. Nad tím zůstává rozum stát.

Vy jste ale měli i další šance...

Je to tak. Do přestávky jsme si vypracovali tři solidní střelecké příležitosti, ale při zakončení nám scházel větší důraz. Po pauze jsme se snažili jít za výhrou, kterou jsme strašně moc chtěli. Velká škoda hlavně Růskovy neproměněné šance, ale těžko mu můžu něco vyčítat. Střílel z docela složité pozice.

Místo kýžených tří bodů jste získali jen jeden. Jak vidíte vaši situaci v boji o udržení v první lize?

Pořád stejně. Samozřejmě že nás štve, že jsme nestáhli manko na týmy nad námi. Zápasy postupně ubývají, ale pořád jich je dost na to, abychom si potřebné body uhráli. O záchranu se budeme rvát až do konce.

Z posledních dvou ligových duelů na Bohemians a se Zlínem jste sice brali jen jeden bod, ale herně se vám v nich docela dařilo. Souhlasíte?

Ano. Snažíme se na trénincích pracovat tak, abychom byli v nejvyšší soutěži postupně čím dál víc konkurenceschopní. Teď máme týden na to, abychom se co nejlíp připravili na Olomouc. I na Hané budeme chtít předvést slušný výkon.

Proč proti Zlínu nechytal gólman Berkovec, který se hned po nedávném příchodu stal vaší brankářskou jedničkou?

Ze hry ho vyřadil drobný zdravotní problém. Takže nastoupil Jirka Floder, jehož jsme upřednostnili před Šustrem. To byla poměrně jasná volba.

Jak hodnotíte Floderův výkon?

Jirka se dopustil pár chybiček při rozehrávce. Dvakrát moc nezafungovala komunikace s obránci, když balon letěl napříč naším velkým vápnem. Udržel ale čisté konto, takže žádná velká kritika není určitě na místě.

Reklama

Související témata: