Hlavní obsah

Stanciu řádil, Slavia si na cestě za výhrou zastřílela! Brno padlo, Klokani slaví výhru

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians vyhráli v nedělním utkání 23. kola nejvyšší soutěže doma nad Karvinou 2:0. Klokanům zajistil tři body gólem z třetí minuty Schumacher, chvíli před koncem jistil vítězství Pražanů druhým zásahem Bartek. Brno nabralo proti Jablonci dvoubrankové manko, v závěru sice snížil Fila, ale tři body si domů odvezli Severočeši. Brno nevyhrálo pošesté za sebou. Mladá Boleslav v závěrečném utkání nedělního programu podlehla Slavii 0:3. Sešívaní protáhli svoji ligovou neporazitelnost a vedou tabulku s náskokem čtrnácti body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie na hřišti Mladé Boleslavi poté, co se parádně trefil Stanciu.

Článek
Fotogalerie

Rychlá trefa obránce Bohemians 1905 Tilla Schumachera ze třetí minuty nasměrovala Klokany za výhrou. Pražané si zahazovali jednu šanci za druhou, radost z brankové pojistky jim vzal i VAR, a tak místo jasného vedení byl jejich náskok ještě chvíli před koncem jen ten nejtěsnější. Definitivně do kolen poslal hosty až v úplném závěru Bartek a dal Pražanům klid a jistotu tří bodů.

Jablonec udeřil v Brně po deseti minutách, když jej poslal do vedení mladý útočník Pleštil a domácí Zbrojovce bylo ouvej. Trápení domácích ještě umocnil druhý zásah Schranze ze 73. minuty. Brno se dočkalo kosmetické korekce skóre až v nastavení, což na bodový zisk nestačilo. Zbrojovka je bez vítězství už šest kol a v tabulce jí patří 16. sestupová příčka. Severočeši na půdě Zbrojovky vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Daniel Fila z Brna dává gól do sítě Jablonce, k bodovému zisku Zbrojovce nestačil.

Slavia si po pohárové bitvě s Rangers (1:1) spravila chuť v Mladé Boleslavi, kde zvítězila 3:0. Obhájce titulu rozhodl o svém triumfu už do přestávky, kdy se dvakrát trefil Nicolae Stanciu. V 82. minutě pak proměnil penaltu střídající Júsuf Hilál. "Červenobílí" nadále jako jediní v ligové sezoně drží neporazitelnost a vedou neúplnou tabulku o 14 bodů před druhou Spartou, která má dvě utkání k dobru.

Program 23. ligového kola:
Pátek
Liberec - Teplice 2:1
Sobota
Opava - Pardubice 1:0
Zlín - České Budějovice 3:0
Ostrava - Příbram 5:0
Sparta - Plzeň odloženo
Neděle
Bohemians - Karviná 2:0
Branky: 3. Schumacher, 88. Bartek.
Brno - Jablonec 1:2
Branky: 90. Fila - 10. Pleštil, 73. Schranz
Mladá Boleslav - Slavia 0:3
Branky: 27. a 40. Stanciu, 82. Júsuf Hilál z pen.
Olomouc - Slovácko odloženo

Reklama