Hlavní obsah

Dvojzápas blbec, běduje Pavelka. Sparta si pěstuje nečekaného strašáka

České Budějovice

Zpackaná lednová generálka na jarní část sezony byla dokreslením, jakého strašáka si na Letné pěstují. Fotbalisté pražské Sparty v ní na Strahově podlehli Českým Budějovicím 0:1, mnohem citelnější však pro ně je, že Dynamo je dál obírá o body v lize. Nedělní bezbranková remíza ve 24. kole je pro ně první ztrátou pod vedením trenéra Pavla Vrby. „Nemyslím, že by nás Budějovice něčím předčily, spíš jsme jim šanci na body nabídli svou hrou,“ lituje reprezentant David Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka ze Sparty Praha během utkání v základní skupině Evropské ligy s Lille.

Článek
Fotogalerie

Dynamo v něm bude dost dlouho vzbuzovat nemilé vzpomínky. Na podzim nedohrál výroční listopadový zápas na Letné, který Jihočeši senzačně ovládli 4:2. V Českých Budějovicích pak měl na kopačce rozhodující trefu, jenže branku vysoko přestřelil.

„Přijde mi, že jsme se v obou zápasech porazili sami. Pro mě takový dvojzápas blbec, protože v prvním jsem dostal červenou kartu a teď nevyužil šanci rozhodnout. Takže v dobrém na ně vzpomínat nebudu," líčí David Pavelka v rozhovoru pro klubový web.

Sparta nevyhrála s Dynamem již poslední čtyři vzájemné ligové zápasy.

Právě reprezentační záložník mohl všechno změnit, jenže v 85. minutě spálil obrovskou šanci.

„Nevím, jestli mi míč skočil, nebo tam zrovna bylo hřiště měkčí. Ale to je jedno, tohle prostě musím donést do brány v zubech. Stoprocentní šance a dneska nás stála body," bere Pavelka odpovědnost na sebe.

Po pauze je čeká jízda

Budějovice ovšem třikrát trefily břevno či tyč. Bod je z tohoto pohledu pro favorita ještě dobrý...

„Možná ano, ale to my nechceme, chceme každý zápas vyhrávat. Do složité situace jsme se dostali vstupem do první půle. Probrali jsme se až někdy v patnácté minutě. Budějovice se nadechly a už to nepustily. Vázla nám kombinace, chybělo větší množství šancí. Dvě šance jsme měli, ale bylo to málo," popisuje průběh utkání.

Pavelku teď čeká start kvalifikace mistrovství světa s národním týmem. Až se vrátí, Sparta bude v rychlém sledu hrát zápasy proti Jablonci, Plzni nebo Slavii.

„Tam se jednoznačně bude rozhodovat o sezoně. Je potřeba, abychom se dali do kupy a vrátili se nám všichni vykartovaní. Pak začne jízda, každý zápas bude strašně důležitý a zajímavý. Těšíme se, bude to nabité a konečně přijde i pravidelný zápasový rytmus," přemítá Pavelka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava