Hlavní obsah

Příbram dýchá, ale jen brčkem. Dokud šance žije, budeme se rvát, slibuje Pilík po výhře ve Zlíně

Naplno bodovali po patnácti ligových kolech a poprvé pod vedením kouče Valachoviče. Fotbalisté Příbrami zvítězili díky proměněné penaltě ve Zlíně 1:0 a vykřesali tak jiskřičku naděje na záchranu v nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Pilík se postaral o jedinou branku utkání

Článek

Úspěšným exekutorem byl zkušený záložník Tomáš Pilík. „Naštěstí jsem desítku dal, a tak ještě dýcháme. I když jen brčkem, jak říká pan Starka. Sedmibodový odstup je pořád značný. Jsem ale hrozně rád i za trenéra, který se na nás snaží po svém příchodu neustále pozitivně působit. Výhra nám zvedne sebevědomí, musíme ovšem ve zlepšených výkonech pokračovat dál. Nesmí jít jen o záblesk naděje. Dokud šance žije, budeme se o ni prát," předsevzal si.

Utkání ve Zlíně bylo podle něj o jednom gólu. „Čekalo se na větší chybu, jíž se nakonec dopustili domácí. Potrestali jsme je za ni," raduje se Pilík, jehož těší, že Příbramští toho ševcům mnoho nedovolili. „Neměli žádnou tutovku. Útočníka Poznara jsme uskákali," pochvaluje si výtečnou defenzívu svého mužstva.

Trochu se diví, že za faul Buchty na příbramského Lubegu, jenž předcházel nařízenému pokutovému kopu, neviděl stoper Fastavu červenou kartu. „Překvapilo nás to. Rozhodčí nám ale vysvětlil, že Buchta chtěl hrát jednoznačně balon, a tak prý stačila žlutá. Takže mu věřím," usmívá se Pilík.

Penalta byla, přiznal Buchta

Zlínský stoper Petr Buchta potvrzuje, že penalta byla proti jeho týmu nařízena správně. „Házeli jsme aut, a najednou šel soupeřův frajer na naši bránu sám. Byla to série špatných rozhodnutí. Snažil jsem se hasit požár. Naprosto zbytečný gól," štve ho.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Josef Obdržal z Příbrami, Antonín Fantiš ze Zlína a Steve Kingue z Příbrami.

Připouští, že to byl nejhorší jarní výkon fotbalistů Zlína. „Neměli jsme prohrát. Pořád existuje teoretická možnost, že se můžeme zpátky namočit do boje o udržení. Už jsme chtěli mít klid. S Příbramí jsme padli podruhé v sezoně, není to náš oblíbený soupeř," tvrdí Buchta.

Reklama

Související témata: