Hlavní obsah

Třetí gól nám uškodil, tvrdí po prapodivném zápase v Brně boleslavský kouč Jarolím. Jeho tým těsnou výhru uhájil

Docela snadno získali v Brně třígólové vedení, avšak zhruba od padesáté minuty se s vypětím všech sil bránili mohutnému náporu domácích. Fotbalisté Mladé Boleslavi nakonec těsný triumf uhájili, díky výhře 3:2 se zcela definitivně v nejvyšší soutěži zachránili.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

„Byl to prapodivný zápas. Pro nás je nejdůležitější konečný výsledek. Už ani teorie nás nemůže poslat do druhé ligy," raduje se boleslavský kouč Karel Jarolím. Chválí svoje mužstvo za povedené brejky, jeho hráči v prvním poločase dvakrát udeřili z křídelních prostorů. „O přestávce jsem kluky v kabině nabádal, aby nepolevili v aktivitě. Hned po pauze jsme přidali lacinou třetí branku, která nám ale evidentně uškodila. Zbrojovku vzápětí nakopla proměněná penalta. Nás naopak vykolejila. Přestalo se nám dařit kombinačně. Brno si poté vytvořilo dost šancí. Vzhledem k tomu, že střídající Jirka Klíma zahodil tutovku a nepřidal tak naši pojišťovací trefu, mohlo se nakonec stát cokoli. Vyrovnat jsme ale naštěstí soupeři už nedovolili," oddechl si.

Autorem rozdílového gólu středočeského celku byl stejně jako v předchozím ligovém duelu na Slovácku útočník Drchal, který v Brně skóroval dokonce dvakrát. „Vybojoval si místo v základní sestavě, protože na trénincích maká úplně na doraz. Je to střelec, navíc je ochotný na sobě tvrdě pracovat," uvedl spokojený Jarolím na adresu mladého forvarda. Mrzí ho ovšem zranění záložníka Ladry, který musel ze hřiště nuceně už na konci úvodní půlhodiny. „Má něco s kotníkem. Až zevrubné vyšetření ukáže, nakolik je to vážné," přemítá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu. Zprava kapitán Brna Pavel Dreksa, Tomáš Ladra z Boleslavi, autor gólu Václav Drchal z Boleslavi a Radim Řezník z Boleslavi.

Mladoboleslavský útočník Michal Škoda nechápe, proč se jeho tým po první trefě Zbrojovky tolik zatáhl. „Brňané ve zbytku utkání neustále hrozili dlouhými nákopy, my jsme získali jen málo odražených míčů. Vynutili si ve druhé půli velký tlak, nebylo snadné jen běhat převážně bez balonu. Jsme moc rádi, že jsme vedení udrželi," přiznal.

V Brně v minulosti působil a svému bývalému týmu už téměř neodvratný sestup nepřeje, byť před dvěma roky odtud odešel do Příbrami za poněkud zvláštních okolností. Stalo se tak poté, co se Příbramští udrželi v lize po dvou remízách v barážových zápasech se Zbrojovkou, které tehdy provázela spousta emocí. „Brno mi tenkrát nenabídlo novou smlouvu, ale rozhodně jsem kvůli tomu nebyl zapšklý. Na docela dlouhé působení ve Zbrojovce vzpomínám v dobrém. Je mi líto, do jaké situace se teď brněnští kluci dostali," vzkazuje Škoda.

Záchranářskou definitivou se prý Boleslavští neuspokojí. „Ve zbývajících třech ligových kolech budeme chtít vybojovat co nejvíc bodů," předsevzal si Škoda. Jarolím mu přizvukuje. „Tím, že jsme se udrželi, pro nás nic nekončí. Chceme ligu dokončit co nejlíp. Ale nevylučuju, že teď dám šanci některým klukům, kteří toho moc na jaře nenahráli," prozradil kouč.

Reklama

Související témata: