Hlavní obsah

Sparta vyhrála a drží krok s Jabloncem! Mistrovská Slavia vylepšila rekord, Slovácko a Budějovice slaví

Aktualizováno

Sešívaní mají titul v kapse, v Olomouci se jim podařilo také prodloužit rekord v neporazitelnosti. Fotbalisté Slavie v neděli na Hané zvítězili 1:0. Sparta hostila Baník, domácí ovládli duel poměrem 3:1 a dotáhli se na rozdíl tří bodů za druhý Jablonec. České Budějovice hrály doma s Pardubicemi a byla z toho výhra Jihočechů v poměru 2:0. Slovácko upevnilo čtvrtou příčku tabulky v boji o Evropu, celek z Uherského Hradiště v Karviné zvítězil 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z branky v utkání 31. kola Fortuna ligy proti Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Slavia týden po zisku titulu usilovala o prodloužení série neporazitelnosti v Olomouci. A povedlo se. Sešívaní neprohráli v rekordních 43 ligových duelech po sobě, když Sigmu porazili 1:0 brankou Jana Kuchty ze 78. minuty.

Sparta byla před nedělním duelem v kritické situaci, s Baníkem doma na Letné potřebovala bodovat naplno. Skóre střetnutí otevřel v první půli Karlsson. Baník sice po změně stran srovnal gólem Buchty, Dočkal ale v 79. minutě po chybě obrany hostů vrátil Spartě vedení. Na konečných 3:1 pro Letenské upravil Hložek.

Fotbalisté Slovácka vyhráli v Karviné 2:0 díky gólům Vlastimila Daníčka z penalty a Milana Petržely. Tým z Uherského Hradiště porazil slezského soupeře v nejvyšší soutěži pošesté za sebou stejným výsledkem. Slovácko si upevnilo čtvrtou příčku a vzdálilo se svým konkurentům o místa v pohárové Evropě Plzni a Liberci. Karviná prohrála třetí z posledních čtyř kol a zůstala v tabulce dvanáctá, ale už mimo sestupové ohrožení.

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili nad Pardubicemi 2:0 a doma naplno bodovali po šesti zápasech. Ve 36. minutě otevřel skóre Marko Alvir po přihrávce Benjamina Čoliče, který z dalšího přímého kopu těsně před koncem přidal druhý gól. Východočeský nováček podlehl po pěti kolech a v neúplné tabulce zůstal sedmý, jedenácté Dynamo vyhrálo podruhé za sebou.

Reklama