Hlavní obsah

Sparta představila nové dresy jako oslavu historie. Jak se vám líbí?

Praha
Aktualizováno

Všechno bude od nové sezony jinak, letenský klub od základu mění svou identitu. Vřčetně vybavení všech týmů. Fotbalová Sparta představila také nové dresy. Poprvé od přelomu osmdesátých a devadesátých let obléknou její hráči rudé trikoty s třemi pruhy na ramenou.

Foto: sparta.cz

Lukáš Juliš v novém dresu Sparty.

Článek
Fotogalerie

Domácí dres pro sezonu 2021/2022? Nové klubové logo, moderní technologie Adidas, ale zároveň tradiční jednoduchost hlavního kluového symbolu jako oslava dob, v nichž se Sparta znovu stala Železnou.

Na prvních zveřejněných snímcích figurují Bořek Dočkal, Lukáš Juliš, Michal Sáček a Martin Vitík. Při pohledu na čistě rudý dres se fanouškům mají vybavit nejen oni a jejich současní parťáci, ale zároveň i Horst Siegl, Jiří Novotný, Vítězslav Lavička, Stanislav Griga a další.

Propojení současného týmu, který má ambice prožít skvělou sezonu, s úspěšnou historií a legendami Sparty bylo hlavní téma při tvorbě domácího dresu pro nadcházející soutěžní ročník.

Fotbalová Sparta upravuje logo a mění celou grafiku klubuVideo: Sparta.cz

„Dres se mi moc líbí. Stejně jako nové klubové logo, které mě hodně zaujalo už ve chvíli, kdy ho Sparta představila. Já byl ještě hráč Liberce a nemohl jsem vědět, že symbol budu už brzy reprezentovat na hřišti," říká na klubovém webu Jakub Pešek, reprezentant a nová posila z Liberce.

Domácí zápasová sada respektuje tradiční složení barev, bude se tedy skládat z rudého dresu, bílých trenek a černých stulpen.

Druhá sada dresů je podle očekávání v bílé barvě.

Reklama

Související témata: