Hlavní obsah

Začal jsem slabě, plísní se střelec, jehož góly Spartu drží. Sudí promluvil

Praha

Dva soutěžní zápasy v nové sezoně, v každém vstřelil po gólu. Přestože svými trefami mužstvo drží, je k sobě kritický. „Po pravdě úplně výborně jsme nehráli, první půle byla z mé strany slabá,“ líčí Ladislav Krejčí mladší, který přitom v ligové premiéře týmu z Letné v této sezoně výrazně přispěl k vítězství fotbalistů pražské Sparty nad Olomoucí 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty Praha během utkání se Sigmou Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Jako záložník ve Vídni vstřelil jediný gól Sparty při porážce 1:2 s Rapidem v úvodním duelu 2. předkola Ligy mistrů.

Proti Hanákům ho kouč Vrba postavil vedle Štetiny do stoperské dvojice. A po Dočkalově přesném přímém kopu obracel Ladislav Krejčí mladší skóre na 2:1.

„V první půli jsem nebyl v zápase. Po půli jsme měli větší tlak, až pak jsem se chytil. Bilance je dobrá, díky za ni, dva zápasy, dva góly," přece jen se usměje v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Rovněž ve Vídni mu po rozehrané standardce naservíroval míč Dočkal. Tentokrát mu kapitán přihrál z přímého kopu rovnou.

„Prostě si v těchto situacích věřím. Do každé standardky si věřím, že chci dát gól. Rozhoduje také skvělá technika kopajících, další kluci mi pak udělají clonu a zablokují soupeře," popisuje.

Mladý střelec vítá návrat diváků do hlediště. „Skvělé, mám to strašně rád. Už na Rapidu jsem si atmosféry užíval, i když v hledišti byli vlastně jen domácí. Teď doma pár kluků už při posledním pokřiku odcházelo, ale nakonec jsme děkovačku zvládli," usmívá se Krejčí.

Orel vysvětlil dva sporné momenty

Zápas měl ne vždy vídanou dohru. Rozhodčí Pavel Orel předstoupil před televizní kameru, aby zdůvodnil dvě klíčová rozhodnutí, která vyzněla ve prospěch Sparty.

Nejprve v 8. minutě udělil jen žlutou kartu Štetinovi, přestože Jakub Matoušek už by mohl uhánět sám na brankáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Orel.

„Rozhodl jsem se pro žlutou kartu z prostého důvodu, že nebyly naplněny všechny atributy pro zjevnou brankovou příležitost. Olomoucký hráč si předkopl míč směrem k rohovému praporku, což mělo pro rozhodnutí zásadní vliv. VAR situaci kontroloval, popsal jsem mu ji - a ztotožnil se se mnou," vysvětluje sudí.

Druhý sporný moment nastal, když nařídil penaltu pro domácí za faul Zmrzlého na Höjera, ačkoliv se zdálo, že k němu došlo spíš mimo šestnáctku.

„Také tuto situaci jsem samozřejmě konzultoval s videorozhodčím. Nebyl jsem si jistý místem a přestupkem vůbec, důležitá však byla spolupráce s asistentem. Potvrdil mi, že hostující hráč šlápl domácímu na nohu, tudíž jsem nařídil pokutový kop. Taky VAR zákrok kontroloval, a schválil, že ke šlápnutí došlo uvnitř pokutového území," popisuje Orel.

Zatím se tedy plní slib nového šéfa komise rozhodčích Radka Příhody, že muži s píšťalkou by měli být směrem k fanouškům otevřenější.

Reklama