Hlavní obsah

I Pardubice už vědí, že druhá sezona je v lize těžší. Na podzim zatím jen paběrkují

Praha

Loni jako nováček vtrhli na ligovou scénu jako uragán, vyšlápli si i na mistrovskou Slavii a po třech kolech měli na kontě čtyři body. Letos se však pardubičtí fotbalisté přesvědčují o pravdivosti tvrzení, že druhá sezona bývá daleko těžší. Východočeši totiž v lize zatím paběrkují, neboť z prvních tří zápasů vydřeli jen dvě remízy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pardubický brankář Markovič zasahuje před mladoboleslavským Milanem Škodou během utkání 3. kola.

Článek

„Ovšem bod s Mladou Boleslaví je pro nás hodně cenný. Soupeř má kvalitní kádr, a pokud bude pokračovat dál jako v úvodu ligy, určitě se bude v tabulce pohybovat nahoře," kvitoval pardubický trenér Jaroslav Novotný dělbu bodů, k níž u vršovického Botiče došlo.

Přitom jeho tým ještě čtvrthodiny před koncem vedl a kromě tyče, kterou trefil hned po přestávce Milan Škoda, soupeře do šancí nepouštěl.

„I po přestávce jsme se snažili být stejně jako v prvním poločase důrazní, bránit protihráče těsně, nedopřávat jim prostor. Jenže v závěru už nám docházely síly, zatímco Mladá Boleslav vystřídala, poslala do hry čerstvé a velmi kvalitní hráče," vysvětloval domácí kouč, proč jeho svěřenci vedení neudrželi a nechali hlavičkujícího Skaláka vyrovnat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují po gólu Jířího Skaláka ve vršovickém Ďolíčku, kde byly jejich soupeřem Pardubice.

„Nevím, čí to byla chyba, že zůstal u tyče sám a nikým nekrytý, ale spoluhráčům jsem nic nevyčítal," krčil rameny brankář Jakub Markovič, který si v pardubické bráně odbýval premiéru, neboť dosavadní jednička mezi tyčemi Letáček dostal v prvních dvou střetnutích pět branek.

„A první utkání zvládl skvěle," ocenil trenér Novotný výkon devatenáctiletého gólmana, jenž přišel do Pardubic na hostování ze Slavie a při premiéře v novém angažmá Východočechy podržel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Pardubic slaví gól v utkání s Mladou Boleslaví.

„Zvykám si na nové spoluhráče a oni na mě. Navzájem jsme si sedli, a snad to tak půjde dál. Doufám, že u jednoho zápasu nezůstane. Zvlášť když cítím, že mám na víc a jsem schopen lepších výkonů," poznamenával Markovič, pro něhož byl duel se Středočechy o to pikantnější, že na jaře právě v Mladé Boleslavi hostoval.

„Trochu výhoda to pro mě ve vzájemném střetnutí byla, protože většinu soupeřových hráčů znám a věděl jsem, co od nich mohu čekat," netajil, že mu jarní zkušenosti pomohly, i když v Mladé Boleslavi odchytal jen jeden ligový zápas.

Reklama

Související témata: