Hlavní obsah

Sparta v Ďolíčku jen remizovala, Slavia si poradila s Boleslaví a Zlín předvedl obrat

Aktualizováno

Pohárové dění české fanoušky moc nepotěšilo, teď se hlásí o slovo domácí soutěž. Sobotní program 4. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Olomouc remizovala s Českými Budějovicemi, Mladá Boleslav v deseti nestačila na Slavii, se kterou prohrála 0:2 a Zlín předvedl famózní obrat proti Karviné. Malé pražské derby skončilo remízou Sparty na hřišti Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují gól na 1:0 během utkání 4. kola Fortuna ligy se Spartou

Článek
Fotogalerie

Sigma proti Dynamu zažila zmrtvýchvstání. Po první půli prohrávala po gólech Basseye a Čavoše 0:2, ale ve druhé půli se Olomoučtí nastartovali gólem Jemelky, který snížil na 1:2 a nepoložilo je ani to, že Tolno opět zvýšil na rozdíl dvou branek. V závěru základní doby se trefil Zifčák a v sedmé minutě nastavení cenný bod vystřelil Poulolo.

V Boleslavi se jako první z gólu radovali domácí, jenže ne moc dlouho. Jiří Skalák v devatenácté minutě šikovně poslal balón přes hlavu vybíhajícího Koláře, jenže gólu předcházel faul a rozhodčí s pomocí VAR branku neuznal. První regulérní gól vstřelil Jan Kuchta po obrovském kiksu gólmana Šedy. V nastavení první půle byl podruhé v akci VAR. Přezkoumával se zákrok Vojtěcha Smrže, který nepochopitelně trefil loktem do hlavy Ondřeje Lingra a od rozhodčího po právu viděl červenou kartu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Slavie Ivan Schranz.

Slavia si z Boleslavi veze tři body

Slavia v zápase dominovala, druhý gól však přidala až v 83. minutě. Ivan Schranz si naběhl na pěkný centr, který vyslal Stanciu a střelou doprostřed branky překonal gólmana Šedu. Další branka už v utkání nepadla a Slavia si tak z Boleslavi odváží tři body.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů z Karviné z první branky domácího celku.

Zlín předvedl neskutečný obrat

Fanoušci si v Karviné počkali na gól do 23. minuty, kdy se k míči po volném přímém kopu probojoval Santos a hlavičkou posunul na Petra Buchtu, který se jen správně nastavil a zblízka balon usměrnil do sítě. Druhou branku Karviné přidal Papadopulos na začátku druhého poločasu po skvělé přihrávce Bartošáka, který zmátl obranu soupeře i brankáře.

Zlín se však nevzdal a Fillo v 59. minutě snížil na 1:2. O dvacet minut později byla zlínským odpískána penalta, ke které se postavil Poznar, a ten parádní střelou do pravého dolního růžku srovnal na 2:2. Poznara v nastaveném čase vystřídal Martin Cedidla, který se o pár vteřin později dostal k dorážce v pokutovém území a míč neomylně uklidil k pravé tyči. Zlínu se tak povedlo otočit utkání z 0:2 na 3:2 a z Karviné odjíždí s plným bodovým ziskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha během utkání Bohemians 1905 - Sparta Praha

Sparta v Ďolíčku jen remizovala a poprvé v sezoně přišla o body

V prvním poločase utkání Bohemians se Spartou byli domácí aktivnější. Gólman Nita se několikrát zapotil, ale dlouho držel čisté konto. Na střelu Dostála v nastaveném čase první půle však nestačil.

Ve druhém poločase se role obrátily a Sparta z toho v 55. minutě vytěžila vyrovnání. David Pavelka přesnou střelou do pravého dolního rohu překonal gólmana Le Gianga. O pár chvil poté vyslal Hložek parádní dělovku, která však trefila jen břevno. Další gól v zápase již nepadl, a tak Sparta přerušila sérii čtyř vítězství v ligové soutěži v řadě a poprvé ztratila body.

Program 4. ligového kola:
Sobota
Olomouc - České Budějovice 3:3
Branky: 52. Jemelka, 87. Zifčák 90.+ 7. Poulolo - 9. Bassey, 41. Čavoš, 61. Tolno
Mladá Boleslav - Slavia 0:2
Branky: 36. Kuchta, 83. Schranz
Karviná - Zlín 2:3
Branky: 23. Buchta, 47. Papadopulos - 59. Fillo, 79. Poznar z pen., 90.+2. Cedidla
Bohemians - Sparta 1:1
Branky: 45.+ 2. Dostál - 55. Pavelka
Neděle
16:00 Teplice - Jablonec
16:00 Ostrava - Pardubice
16:00 Slovácko - Hradec Králové
19:00 Liberec - Plzeň

Reklama

Související témata: