Hlavní obsah

Sparta rozdrtila nováčka! Kolaps Klokanů, gólové hody ve Zlíně a tři body pro Boleslav

Praha
Aktualizováno

Fanoušci tuzemské fotbalové soutěže viděli hodně branek. Sobotní program 5. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Pardubice deklasovaly Bohemians v Ďolíčku 3:0, Mladá Boleslav zvítězila doma nad Teplicemi 3:1 a Zlín schytal na vlastním stadionu vysokou porážku od Olomouce v poměru 1:4. Ve večerním utkání pak Sparta 4:0 rozdrtila Hradec Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Sparty.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Pardubic zvítězili v pátém kole první ligy nad Bohemians 1905 3:0. Skóre otevřel v 31. minutě Mojmír Chytil a po změně stran se trefili střídající Pavel Černý a Tomáš Solil. Zápas se hrál v domácím azylu Východočechů v Praze v Ďolíčku, kde sídlí soupeř. Pardubičtí se dočkali prvního vítězství v nové sezoně, naopak Bohemians čekají v lize na tři body už osm utkání.

Olomouc zvítězila ve Zlíně 4:1. O branky hostů se podělili Pavel Zifčák v první půli a Kryštof Daněk s Martinem Hálou a Davidem Vaněčkem po změně stran. Za domácí snižoval Robert Hrubý. Hanáci, kteří mají k dobru odložený zápas na Slavii, poprvé v sezoně naplno bodovali na hřišti soupeře. "Ševci" padli po dvou předchozích ligových výhrách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili nad Teplicemi 3:1 a posunuli se v neúplné tabulce na sedmé místo. Domácí Středočechy dostal do vedení ve 23. minutě Daniel Fila, a přestože o tři minuty později vyrovnal Jakub Mareš, ještě do přestávky vrátil Boleslavi vedení Jiří Skalák z penalty. Minutu před koncem uzavřel skóre střídající Vojtěch Stránský. Teplice, které od 85. minuty hrály bez vyloučeného Martina Chlumeckého, jsou po čtvrté porážce v sezoně čtrnácté.

Sparta porazila nováčka z Hradce Králové 4:0 a vrátila se do čela neúplné tabulky o bod před Plzeň. Pražané rozhodli o výhře ve druhém poločase. Postupně se prosadili Adam Hložek, Jakub Pešek, Matěj Polidar a v závěru opět Pešek. Svěřenci trenéra Pavla Vrby neprohráli v nejvyšší soutěži 14 duelů po sobě a zvítězili v devíti z posledních deseti. Sparťané zdolali v lize Východočechy posedmé v řadě a na Letné je porazili i v 15. duelu nejvyšší soutěže. "Votroci" stále čekají na první výhru v ligové sezoně.

Program 5. ligového kola:
Sobota
Pardubice - Bohemians 3:0
Branky: 31. Chytil, 65. Černý, 83. Solil
Mladá Boleslav - Teplice 3:1
Branky: 23. Fila, 35. Skalák z pen., 90. Stránský - 26. Mareš
Zlín - Olomouc 1:4
Branky: 56. Hrubý - 34. Žifčák, 51. Daněk, 79. Hála, 86. Vaněček
Sparta - Hradec Králové 4:0
Branky: 54. Hložek, 67. Pešek, 71. Polidar, 88. Pešek
Neděle
16:00 Plzeň - Karviná
16:00 České Budějovice - Liberec
16:00 Jablonec - Slovácko
19:00 Slavia - Ostrava

Reklama

Související témata: