Hlavní obsah

Před lety naštval Šádka, proti Spartě si Sýkora vystřelil odpustek! Jsme první, paráda, zářil záložník Plzně

Plzeň

Když v lednu 2017 zamířil za 25 milionů korun z Liberce do Slavie, generální ředitel Plzně Adolf Šádek se mohl vzteknout. Během podzimu si se záložníkem Janem Sýkorou plácl, ten se však i kvůli vyšší finanční nabídce nakonec upsal sešívaným. Gólem v sobotním ligovém šlágru proti Spartě (výhra 3:2) si u Šádka vystřelil odpustek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Jan Sýkora během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Pro nás hrozně cenná výhra. Zvlášť poté, co jsme vypadli z evropských pohárů a prohráli v Hradci Králové. Po reprezentační pauze nás čekal strašně těžký zápas, ale zahráli jsme výborně. Ukázali jsme velkou sílu, bojovali jsme jako jeden tým," pochvaloval si Sýkora. Na své brance měl téměř stoprocentní podíl. Důrazným napadání donutil ke ztrátě letenského Panáka, vzápětí převzal míč od Kopice a nechytatelnou ránou k tyči zavěsil.

„Ten gól je třešnička na dortu. Víc než fakt, že jsem se zapsal do statistik si cením toho, že jsem pomohl mužstvu k vítězství. Myslím, že není na místě skromnost, vyhráli jsme zaslouženě," podotkl 27letý Sýkora.

Plzeňský odchovanec se do klubu vrátil na druhý pokus, po deseti letech. Přišel na hostování z polského Lechu Poznaň, kde loni uzavřel čtyřletý kontrakt. Jako součást transferu Adriela Ba Louy právě do Poznaně. V premiéře na půdě Hradce Králové byl u porážky 0:1, od trenéra Michala Bílka přesto dostal znovu důvěru.

„Sýkora je u nás chvíli, už v Hradci ale naznačil kvality. Proti Spartě je potvrdil, byl aktivní, pracoval nahoru i dolů. Navíc dal gól. Nemůžu mu vytknout vůbec nic," prohlásil plzeňský kouč.

Proti Spartě ale nemuselo zůstat u jedné trefy. Kdyby zachoval chladnou hlavu, mohl Sýkora vstřelit klidně hattrick. Skórovat mohl už v prvním poločase, krátce před svojí brankou pálil pravačkou těsně vedle tyče. „Věřil jsem si, cítil jsem, že gól prostě dám. Proto jsem se nutil od začátku do střelby. Jednou to vyšlo, jsem šťastný," lebedil si Sýkora.

Díky vítězství odsunula Plzeň Spartu na druhou příčku, opět vede ligu ona. „Jsme první, což je příjemný. Ale liga se teprve rozjíždí, nechci dělat unáhlené soudy. Jsme prostě rádi, že jsme skalpem Sparty udělali radost našim skvělým fanouškům. Po dlouhé době byl plný stadion, vlilo nám to krev do žil," podotkl Sýkora.

Reklama

Související témata: