Hlavní obsah

Nigérijec si podmaňuje českou ligu! Je skvělý, ale mohl dát v Plzni víc gólů, říká Horejš

Plzeň

Rodí se nová hvězda české ligy. Útočník Českých Budějovic Fortune Bassey bavil v sobotu plzeňskou Doosan Arénu. Dvaadvacetiletý Nigérijec, kterého si Dynamo stáhlo v létě z hostování v druholigové Vlašimi, s obranou Viktorie notně cvičil. Vstřelil gól, mohl však klidně tři. Dynamo prohrálo 1:2.

Foto: Michal Bártík/Dynamo České Budějovice

Útočník Českých Budějovic Fortune Bassey slaví gól proti Baníku Ostrava v zápase 3. kola Fortuna ligy.

Článek

„Útočník je na hřišti od toho, aby dával góly. Bassey jeden dal, nicméně jich mohl dát víc. Byl ale celkově skvělý. Podává od prvního kola nadstandardní výkony, je v něm velký potenciál," chválil Basseye po utkání v Plzni trenér Dynama David Horejš.

V první poločase byl blízko dvěma gólům, nakonec se trefil až zkraje druhého. Branka stála za to. Položil se do centru z pravé strany, volej skončil za bezmocným Jindřichem Staňkem. Brankář Viktorie se jen ohlédl, míč se odrazil od tyče za jeho záda.

„Připravovali jsme se na něj celý týden. Je rychlý, soubojový, silný ve hře hlavou. Dělal nám velké problémy. Je to super útočník, je před ním velká budoucnost," vysekl Staněk poklonu Basseyovi. „Kvalitou nás překvapil, byl nejlepší hráč Dynama," chválil Basseye po srpnovém utkání na Hané (3:3) olomoucký stoper Václav Jemelka.

V Česku se objevil před třemi lety, angažovali ho Bohemians 1905. Neprosadil se však. Následně putoval na hostování do třetiligového Radotína, za který vstřelil v sezoně 24 gólů a putoval o soutěž výš. Do Ústí nad Labem, odkud ho vykoupilo Dynamo. „Sním o Chelsea," nedává si nízké cíle Bassey. Vzorem mu je polský kanonýr Robert Lewandowski.

Na podzim v lize se trefil potřetí. Předtím skóroval proti Baníku a s Olomoucí. Čtvrtou branku přidal v MOL Cupu proti Sedlčanům. Také v těchto zápasech dělal soupeřovým obráncům značné problémy. Lze mu jen vytknout, že gólů nedal víc. Jako v Doosan Aréně.

„Zápas rozhodla produktivita. V první půli jsme byli jasně lepší, bohužel šance jsme neproměnili. A že jich bylo dost... Dostali jsme se pak do vedení, jenže Plzeň zápas otočila," litoval Horejš. Jeho tým si připsal třetí porážku v řadě, příště doma s Karvinou potřebuje nutně zabrat.

„Herně jsme na tom dobře, ale potřebujeme výsledek. Budeme dál tvrdě pracovat, věříme v naši cestu. Musíme ale porazit Karvinou a konečně se zvednout výsledkově," uzavřel Horejš.

Reklama

Související témata: