Hlavní obsah

Karviná - Ml. Boleslav 0:1Matějovský vystřelil Mladé Boleslavi výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Matějovský 0 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné prohráli v desátém kole první ligy doma s Mladou Boleslaví 0:1. V tabulce zůstávají poslední a jako jediní jsou v nejvyšší soutěži stále bez vítězství. Jediný gól vstřelil devět minut před koncem kapitán hostí Marek Matějovský. Středočeský celek vyhrál poprvé po čtyřech kolech a figuruje na desátém místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi

Článek

Karvinští, kteří v týdnu dostali od vedení klubu pokutu za špatné výkony, začali aktivněji než v minulých zápasech. Už během úvodní desetiminutovky vyslali tři střely na hostující branku, do níž se po čtyřech kolech vrátil Šeda.

Na druhé straně po kličce Šindelářovi nebezpečně vypálil z úhlu Ewerton, který v předchozím kole hattrickem zmírnil domácí prohru 3:5 se Slováckem, ale domácí gólman Bolek si poradil. Poté se dvakrát ocitl v nadějné pozici nejlepší střelec hostů Škoda, ale branku pokaždé těsně minul. Těsně před přestávkou trefil domácí Bartošák z voleje jen boční síť.

Ani jeden z týmů nebyl s bezbrankovým stavem spokojen. S přibývajícími minutami rostla nervozita a s ní bylo na trávníku vidět stále více nepřesností. Nejzkušenější hráči hostů Škoda a Matějovský se pouštěli do diskusí s rozhodčím Petříkem, za což dostali žluté karty.

Středočeši si přece jen vynutili tlak a v 72. minutě při průniku Hlavatého domácí podržel brankář Bolek. O pět minut později pak zkušený gólman reflexivně zneškodnil Škodovu tvrdou střelu zblízka a vzápětí Buchta vykopl míč z brankové čáry.

Devět minut před koncem si už domácí obrana s náporem nevěděla rady. Ewerton našel Matějovského a ten zblízka poslal míč pod břevno. Pro devětatřicetiletého záložníka to byl první ligový gól od ledna.

.Karviná měla v závěru blízko k vyrovnání. V nastaveném čase se dožadovala penalty za hraní rukou, ale sudí to po konzultaci s videorozhodčím odmítl. Svěřenci trenéra Jozefa Webera nad Mladou Boleslaví doma v lize ani na šestý pokus nezvítězili a na výhru v nejvyšší soutěži marně čekají od května už 11 utkání.

10. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)
Branka: 81. Matějovský. Rozhodčí: Petřík - Antoníček, Vodrážka - Ondráš (video). ŽK: Bartl, Buchta, Qose - Šimek, Škoda, Matějovský, Hlavatý. Diváci: 2082.
Karviná: Bolek - Křapka, Santos, Buchta, Šehič (85. Svoboda) - Šindelář (85. Stropek), Qose - Mikuš (85. Sinjavskij), Bartl (65. Nešický), Bartošák - Papadopulos (75. Zych). Trenér: Weber.
M. Boleslav: Šeda - Suchý, Šimek, Karafiát - Douděra, Matějovský (85. Dancák), Hlavatý, Jurásek - Fila (65. Ladra), Škoda, Ewerton (90. Mašek). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: