Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 2:0Liberec porazil Olomouc a v lize bodoval po dvou porážkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Frýdek 1 : 0
58. Hilál (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce ve 12. kole první ligy zvítězili nad Olomoucí 2:0. Domácí poslal v 15. minutě do vedení premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Christian Frýdek a po pauze přidal pojistku z penalty Júsuf Hilál. Slovan bodoval po dvou porážkách a posunul se na 12. místo neúplné tabulky. Sigma venku v lize podruhé za sebou prohrála 0:2 a může přijít o šestou příčku. Hanáci mají k dobru středeční dohrávku na Slavii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Christian Frýdek se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

Liberečtí začali aktivněji a v 15. minutě po kombinační akci otevřeli skóre. Havelka vysunul kolmicí Gebre Selassieho, jehož přihrávku přepustil Hilál na Frýdka a ten povedenou střelou přímo do horního rohu překonal Macíka. Dvaadvacetiletý záložník si při svém osmém ligovém startu připsal první gól.

Hanáci měli do poločasu dvě velké šance na vyrovnání. Ve 23. minutě se však sám před brankářem Knoblochem neprosadil González a za další tři minuty po odrazu po podobné situaci v úniku neuspěl ani Hála, který nepřidal svůj sedmý gól v ligové sezoně. Chvíli před pauzou si na opačné straně na hraně vápně zpracoval Hilál míč na prsou, z voleje vypálil a radost z úchvatné trefy mu pokazilo břevno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Júsuf Hilál z Liberce oslavuje gól z penalty proti Olomouc.

V 54. minutě zachránil hosty Macík, který vyškrábl Koscelníkovu střelu do horního rohu. Za čtyři minuty si už domácí pojistili vedení. Zifčák ve vápně trefil Chaluše a sudí Batík po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu nařídil penaltu pro Slovan. Bahrajnský útočník Hilál poslal brankáře na opačnou stranu a s přehledem zvýšil.

Chvíli nato mohl přidat třetí gól Matoušek, ale před Macíkem zamířil vedle. V 74. minutě vypálil na opačné straně Zmrzlý a Liberec potřetí v zápase podržel brankář Knobloch. Hanáci po prostřídání přidali, ale zdramatizovat závěru už nedokázali. Liberec v lize zdolal Sigmu po pěti porážkách za sebou.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 15. Frýdek, 58. Hilál z pen. Rozhodčí: Batík - Leška, Podaný - Štěrba (video). ŽK: Koscelník - Jemelka. Diváci: 2295.
Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula - Gebre Selassie, Havelka (80. Purzitidis) - Koscelník (80. Rondič), Frýdek (66. Stoch), Jan Matoušek (66. Tupta) - Hilál (69. Rabušic). Trenér: Kozel.
Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Breite, González - Zahradníček (64. Šíp), Růsek (72. Jakub Matoušek), Hála (64. Daněk) - Zifčák. Trenér: Jílek.

Reklama