Hlavní obsah

Nizozemská léčba na Slavii zabrala. A to šlo pouze o první krok, chválil hru svého týmu kouč Pastoor

Teplice

Jistěže na nějaké závěry je moc brzy. Zvláště, když Slavia nakonec v Teplicích gólem inkasovaným čtyři minuty před koncem prohrála a i po devatenácti kolech zůstává dál u dna tabulky. Sympatickým, ofenzivně laděným pojetím se však prezentovala, což může být předzvěstí, že angažování nizozemského trenéra Alexe Pastoora by mohlo účinkovat a pomoci k vzestupu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nový slávistický kouč Alex Pastoor (vpravo) udílí pokyny Mariu Ličkovi.

Článek
Fotogalerie

Na slavistický tým jeho příchod zapůsobil. To musel na teplické tribuně uznat i klubový ředitel Jaromír Šeterle, který zvažuje své další setrvání v Edenu po nečekaném, a podle jeho slov doslova nelidském, vyhazovu kouče Miroslava Koubka.

Hráči to přiznávali do jednoho. „Hlavně pozitivním přístupem, který nám infikoval," netajil slovenský legionář v červenobílém dresu Martin Juhar, co se snažil během týdne od nástupu do funkce trenér Pastoor změnit především. „A my se zlepšili, zanechali jsme v Teplicích určitě dobrý dojem," dodával.

„Především jsem ale chtěl, aby si můj nový tým počínal víc kompaktně, což hráči splnili. S výkonem, který předvedli, organizovanou hrou a tím, jak utkání kontrolovali, jsem byl spokojen. I když výsledek mě samozřejmě zklamal," doznával Pastoor po premiéře na české scéně.

Třetí zápas, třetí vyloučení

Moc nescházelo, aby byla úspěšná, i když jeho tým po vyloučení Gecova hrál prakticky celý druhý poločas v oslabení. Stejný příběh jako v předchozích jarních duelech, kdy Slavia rovněž pykala a ani jedno utkání nedohrála kompletní.

V Olomouci přišla o Nitrianskéhého, v domácím duelu s Duklou o Vošahlíka, v Teplicích pak o kapitána Gecova.

„Jenže tentokrát to nepramenilo z nedisciplinovanosti. Spíše až přespřílišná motivace a nadšení se za spoustou karet a vyloučením skrývalo. I v deseti jsme ale střetnutí kontrolovali," nemínil Nizozemec své hráče kritizovat.

Proč také, když jejich výkon a herní projev byl v Teplicích hodně sympatický a možná i pro dny a týdny příští inspirující?! „Hráli jsme víc než dobře a ani v oslabení jsme příliš nepouštěli Teplice do šancí. Teď víme, že se máme od čeho odrazit vzhůru, i když nakonec ani bod nevezeme," glosoval duel posmutnělý Juhar, který mohl zápas rozhodnout. V jeho úvodu, ale hlavně po sólu ve druhé půli, kdy i brankáře Grigara přehodil. Jenže Milan Matula míč mířící do prázdné brány nakonec vykopl.

„Žádnou chválu nechci slyšet. Od první do poslední minuty makalo celé mužstvo a já byl prostě včas na správném místě," odmítal Matula, že by snad byl domácím zachráncem.

Hošek už neměl síly, proto dal gól

Rozřešení tak na sebe vzal čtyři minuty před koncem Jan Hošek. Obránce, kterého v minulém kole během utkání s Olomoucí odvezli s podezřením na otřes mozku do nemocnice a nad jehož startem se vznášely otazníky.

„Doktoři nakonec usoudili, že se o otřes mozku nejednalo, takže po dvou dnech mě z nemocnice pustili. Takže žádný problém," netajil Hošek, že proti své někdejší Slavii chtěl nastoupit. A porazit ji chtěl ještě víc...

„Už jsem neměl sílu běžet zpátky, takže jsem zůstal ve slavistické šestnáctce, míč se ke mně odrazil a já ho jen uklidil do sítě. To kombinace předcházející brance se nám povedla," nedělal ani on z gólové trefy vědu, i když jeho týmu pomohla k výhře a upevnění třetí příčky.

„Výhře strašně cenné. Nevěděli jsme, co od Slavie čekat a ona nás svou hrou skutečně překvapila. Přežili jsme však první půli a dvě nepříjemné střely Juhara, kdy nás podržel Grigar. Vyloučení hned po přestávce zápas ovlivnilo, ale početní převaha nám dlouho nepomáhala. Chybělo nám víc trpělivosti, hra po stranách a víc hráčů v šestnáctce soupeře. Ale nakonec jsme Pražany přece jen udolali," evidentně se ulevilo jak trenérovi Zdeňku Ščasnému, tak i všem teplickým hráčům.

„Věděl jsem, že vyhrát dva domácí zápasy po sobě bude strašně složité. Proto si těsného vítězství nad Slavií cením mnohem víc než čtyřbrankové výhry nad Olomoucí," přiznával teplický kormidelník.

Reklama

Související témata: