Hlavní obsah

Snad jsme poslední naděje pro Plzeň uhasili, doufá sparťanský gólman Vaclík

Praha

Plzeňské varování bylo hodně důrazné. Sobotní výhrou 6:0 nad Libercem dala Viktoria jasně najevo, že se obhajoby mistrovského titulu ještě nevzdává. Jenže fotbalisté Sparty se rozhodit nenechali, o den později podle předpokladů doma zdolali Znojmo 3:0 a osm kol před koncem dál vedou Gambrinus ligu o osm bodů. „Nestresovali jsme se vysokou výhrou Plzně, pořád za ni brala jen tři body. A svůj zápas jsme zvládli,“ poukázal brankář Tomáš Vaclík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Vaclík svoji Spartu podržel.

Článek
Fotogalerie

Plzeň měla zřejmě jednu z posledních nadějí, že začnete ztrácet. Věříte, že jste ji uhasili?

Moc bych si to přál, jenže teoreticky je pořád ještě všechno možné. Dokud Plzni nepohasne i poslední matematická šance, tak nepovolíme a budeme se snažit její naděje co nejdřív uhasit.

Plzeň ale porazila Liberec vysoko 6:0. Ani trochu vás neznervóznila?

Byli jsme v hotelu a já se díval do stavu 2:0. Pak jsem si zašel na masáž, po návratu už jsme se dívali na něco jiného a jen sledovali skóre. Nestresovali jsme se vysokou výhrou Plzně. Sice si dobře zastřílela, pořád za ni brala jen tři body. A svůj zápas jsme zvládli.

Poslední dva zápasy jste nevyhráli, v Ostravě remizovali a v poháru na Dukle prohráli. Bylo to v kabině před Znojmem znát?

Dva zápasy nás nemohly rozhodit. V poháru máme k dobru odvetu a v lize jsme ztratili teprve první dva jarní body. Nebyl důvod k panice. Moc dobře jsme věděli, že poslední výkony nebyly optimální, ale nervozitu jsem necítil. Byli jsme odhodlaní vrátit se k tomu, co jsme hráli na podzim a na začátku jara.

Jenže Znojmo téměř celý první poločas výborně bránilo. Neměl jste obavy, že se ubrání?

Kdepak, pořád jsem věřil, že na ně recept najdeme. Ale je pravda, že dobývání bylo dlouhé. Hodně dobře jim zachytal Vlasta Hrubý. Těsně před přestávkou je zlomil David Lafata a osamostatnil se v čele historických statistik. Gratuluji mu, byl to Lafiho večer a jsem rád, že jeho rekordní gól byl zároveň vítězný.

Také vy jste měl ovšem řadu možností vyniknout. Hlavně když chybující Brabec umožnil šanci Vašíčkovi a dorážejícímu Buchtovi.

Znojmo mohlo hrát uvolněně, protože v poslední době udělalo dost bodů. Po přestávce chtěl Kuba Brabec hrát konstruktivně, ale Vašíček jeho záměr přečetl a byl přede mnou sám. Naštěstí se dostal příliš blízko a dorážku Buchta netrefil, jak chtěl, takže jsem se stihl vrátit a vyrazit míč nad břevno. Důležitý moment nám moc pomohl, protože pak jsme brzy dali druhý gól a zápas už kontrolovali.

Může ještě Plzeň zdramatizovat boj o titul?
Ano
36,4 %
Ne
63,6 %
Celkem hlasovalo 7185 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články