Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Bohemians 1905 1:0Magera dokázal prostřelit čarujícího Berkovce, a tak Středočeši slavili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Magera 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Čtvrtou jarní trefou Lukáš Magera výrazně přiblížil fotbalisty Mladé Boleslavi k třetí příčce a startu v druhém předkole Evropské ligy. Středočeši v neděli odpoledne doma těsně přehráli Bohemians 1905 a na čtvrté Teplice mají tři kola před koncem náskok osmi bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Erich Brabec (vpravo) a Josef Jindřišek z Bohemians v utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Domácí nastoupili bez dvojice stabilních obránců Dosoudila, jehož vyřadil trest za karty, a Kysely, který má poraněný kotník. Ač jejich náhradníci Vraštil a Bořil byli poprvé v základní sestavě Středočechů, domácí se nemuseli strachovat. Hosté se soustředili jen na defenzivu, útočné výpady v jejich podání byly velmi sporadické, a když už Kalina výjimečně po levé straně míč bleskově vyvezl a nahrál do pokutového území Horovi, pálil útočník Bohemians 1905 vysoko nad.

Domácí měli hru pod kontrolou, většinu času byli nastěhovaní na polovině pražského týmu, jenže nedokázali převahu zúročit. Hlavně díky vlastní nepřesnosti v blízkosti pokutového území a zbrklému řešení nadějně vypadajících situací.

Vysvobození přinesla akce zelenáčů

Vysvobození pro Mladou Boleslav přišlo paradoxně po akci dvou zelenáčů v domácím dresu. Vraštil našel kolmým pasem Šultese, který balón přiklepl k nabíhajícímu Bartlovi a jeho přihrávku na malé vápno napálil nechytatelně do sítě Magera - 1:0. Vzápětí mohlo být s hosty definitivně zle, když se pokutovým územím Bohemians z pravého strana proháčkoval David Jarolím, ale jeho zpětnou přihrávku na malé vápno napálil Bartl jen do Pauscheka stojícího na brankové čáře.

Hned po obrátce mohli Boleslavští náskok navýšit, jenže brankář Pražanů Berkovec čaroval. Nejprve po rohu Jarolíma senzačně zneškodnil dělovku Kúdely z bezprostřední blízkosti, po centru Magery z pravé strany pak pohotově vyrazil hlavičku nehlídaného Šultese a skvělý reflex ukázal při střelách Štohanzla a Bořila.

S přibývajícím časem a potřebou bodového zisku k posílení naděje na záchranu se přeci jen začali osmělovat i hostující hráči, jenže nepřesností bylo v jejich hře až příliš, zejména snaha o vyrovnání po centrovaných míčích vyznívala do ztracena s ohledem na prakticky nulovou úspěšnost při hledání adresáta před brankou Diviše.

A pokud už se po chybách domácí obrany Hora do vyložené šance dostal, než si balón nachystal ke střele, stačil jej Kúdela odzbrojit. Lietava pak v největší příležitosti Pražanů mířil hlavou nad branku Diviše.

V závěru domácí trnuli, protože hráči Bohemians dokázali nakopávanými míči vystupňovat tlak. Nerad po bleskovém výpadu trefil tyčku, střelu Moravce dokázal Diviš ztlumit a Kúdela z brankové čáry balón odkopl do bezpečí. A tak se Klokani záchraně nepřiblížili.

27. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 32. Magera. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Peřina. ŽK: Magera - Kalina, Lietava. Diváci: 3877.
Ml. Boleslav: Diviš - Bartl, Vraštil, Kúdela, Bořil - D. Jarolím, Ščuk - Zahustel, Magera (84. Štajner), Štohanzl (75. Chramosta) - Šultes (69. Nešpor). Trenér: K. Jarolím.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Kalina - Kuklys (59. Nerad), Jindřišek, J. Rada, Bartek (55. Lietava) - Moravec, Hora (76. Jeremenko). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: