Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Dukla 0:0Klokani měli šancí na dva zápasy, gól ale nedali a brali jen bod

Jen s remízou se museli spokojit klokani v malém pražském derby uzavírajícím 21. ligové kolo, i když hlavně do přestávky měli jasně navrch a šancí si připravili na dva zápasy. Výborného gólmana Dukly Filipa Radu však nepřekonali ani ve stoprocentních příležitostech, v nichž se ocitli Mikuš, Bratanovič či třeba Bartek. Pouhý bod je pro Bohemians v jejich situaci samo sebou málo, takže žádný div, že byli z nerozhodného výsledku rozladění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šmíd z Bohemians (vpravo) a Marek Hanousek z Dukly.

Článek

Neskutečné, jaké šance dokázal slovenský legionář v zelenobílém dresu Mikuš v úvodu zápasu spálit. Nejprve se sám před Filipem Radou pokoušel o střelu tak dlouho a hlavně krkolomně, až mu hostující gólman pádem pod nohy ránu srazil, v 17. min. snad dva kroky před bránou nepochodil zase. Rada zlikvidoval jak jeho hlavičku, tak i následnou dorážku.

A protože ve slibné příležitosti nepochodil ani domácí Jakub Rada a teč Gajiče po rohovém kopu jen těsně minula tyč, vyzněl nápor klokanů naprázdno. Přitom si díky pohybu, startu na míč, přenášení hry i přesnější kombinaci a tradičnímu důrazu vynutili výraznou převahu, Duklu pouštěli za půlící čáru pouze sporadicky, i možnosti ke skórování si tentokrát připravili.

Pět minut před přestávkou měli další dvě obrovské. Slovinský záložník Bratanovič střílel, Rada vyrazil jeho ránu jen před sebe, ale ani dobíhající Bartek ho nepropálil, čímž jen dovršil zmar Bohemians.

Ten mohl být dokonce ještě větší, kdyby v posledních vteřinách první půle trefil Blažek opuštěnou bránu domácích. Zlámal si totiž při rozehrávce nerozuměl s Pauschekem, ale útočník Dukly střílel z dobrých třicet metrů těsně vedle.

Svůj tým tím ale probral z letargie, takže druhá půle byla už mnohem vyrovnanější. Dukla se dostávala ke své kombinační hře a tudíž i ohrožení brány klokanů. Zejména její standardní situace vyvolaly ve Zlámalově šestnáctce hned několik zmatků, střelu Přikryla tři minuty před koncem musel vytahovat gólman klokanů nad břevno.

Domácí měli ke gólu rovněž blízko, ale když střela Jakuba Rady z hranice šestnáctky těsně minula tyč soupeřovy brány, skončilo malé pražské derby bezgólovou remízou. Ta je pro klokany, kteří dohrávali nastavení bez Gajiče vyloučeného po druhé žlutéí, v jejich současné situace samozřejmě málo.

Bohemians - Dukla 0:0
Rozhodčí: Marek - Wilczek, Caletka. ŽK: Gajič, Jindřišek - Štětina, Berger, Blažek. ČK: 90. Gajič. Diváci: 4211.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl - Moravec, Jindřišek, J. Rada, Bartek - Bratanovič (82. Jarolím) - Mikuš (70. Lietava). Trenér: Pivarník.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (90. + 2. Juroška), Jan Blažek (82. Beuguel), Čajič (56. Přikryl). Trenér: Kozel.

Reklama