Hlavní obsah

Historické milníky Synot ligy: Kuka měl na Blažka spadeno, v derby mu nasázel hattrick

Praha

Jdou do sobotního derby jako outsider, ale zbraně předem neskládají. Fotbalisté Slavie budou před duelem na Spartě vzpomínat na velké výkony svých předchůdců. Husarský kousek Pavla Kuky k nim rozhodně patří, jeho hattricku v derby na jaře 2001 je věnován další díl historických momentů fotbalové Synot ligy. „Byl to pro mě obrovský zážitek,“ vzpomíná vynikající útočník sešívaných.

Kukův hattrick v derby

 
Článek

Taková kanonáda se ve velkém pražském derby jen tak nevidí. V březnu 2001 se rivalové na Letné rozešli nerozhodným výsledkem 4:4. Mužem zápasu byl slávista Pavel Kuka, autor hattricku.

„Pro každého hráče je utkání, v němž dosáhne hattricku, nezapomenutelné. Navíc šlo o jubilejní 255. derby, návštěva i atmosféra byly úžasné. Výsledek diváky za všechno odměnil - a pro mě to byl obrovský zážitek," líčí renomovaný internacionál.

Sparta po poločase vedla 2:0, jenže Kuka se po přestávce trefil třikrát během pouhých 23 minut! „Do druhé půle jsme šli s tím, že nemáme co ztratit. Povedlo se, jen škoda, že jsme nevyužili další šance, po nichž jsme mohli jít i do vedení. V tabulce nešlo o zásadní postavení, byli jsme hodně daleko za Spartou. Derby tak mělo trochu jiný náboj a diváci se bavili," vzpomíná Kuka.

Obětí jeho kanonády se stal exslávistický brankář Jaromír Blažek.

„Měl jsem na Jardu vždycky štěstí, dařilo se mi na něj. Jen škoda, že ještě jednu další šanci jsem neproměnil," zakončuje Kuka.

Reklama

Související témata: