Hlavní obsah

Jablonecký rekordman Novák na hecování spoluhráčů nedal a přepsal tabulky

Jablonec

Dobírali si ho. Hecovali ho. Vyhrožovali, že už mu na žádný další gól nenahrají, protože to není přece jen tak, aby on, fotbalista z Jablonce, přepisoval statistiky samostatné tuzemské ligy a stal se v ní nejlepším střílejícím obráncem. Po čtyřech minutách sobotního duelu se Slavií mu přesto Greguš parádní přihrávku naservíroval a Filip Novák křížnou střelou gólmana Pražanů Berkovce překonal. Desátou brankou v tomto ligovém ročníku stvrdil nejen renomé nejlepšího jabloneckého kanonýra, ale zároveň i zmiňovanou ligovou statistiku korigoval. Jako první obránce v historii české ligy nasázel deset branek za sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu Filipa Nováka (uprostřed).

Článek

„Nebyl to sice můj cíl, ale tajně jsem doufal, že bych se novým rekordmanem mohl stát. Zvláště, když do konce soutěže zbývalo ještě šest kol," přiznával Filip Novák po výhře nad Slavií, o kterou se úvodní trefou postaral.

„I spoluhráči před utkáním obrátili a tvrdili, že právě teď přichází můj čas. Kde jinde bych se měl trefit, když ne na domácím hřiště, kde se mně střelecky daří?" slyšel jsem od nich.

Poslechl je. Už po čtyřech minutách skóroval způsobem pro sebe typickým. Naběhl na Gregušovu přihrávku a Berkovec neměl nárok.

Spoluhráčům se odvděčí

„Oni kluci vědí, že právě do těchto prostorů nabíhám a pálím, takže mně tam míče posílají. Při trénincích i v zápasech, takže bychom to už mohli hrát naslepo. Prostě nacvičená věc," nedělal Novák z rekordní trefy vědu, i když ho samozřejmě těšila.

„Však se spoluhráčům odvděčím a něco do kabiny donesu," kvitoval jejich výpomoc a poznamenával, že jen u jedné trefy v utkání se Slavií zůstat nemuselo.

„I ve druhé půli mně posílali do mých prostorů krásné balóny, ale z jejich přihrávek už nic nebylo. Snad příště."

Jablonec chce před Spartu

Novákovi spoluhráči naopak oceňovali jeho gólovou výpomoc, neboť Jablonci domohla k výhře nad Slavií, a tudíž i k pojistce třetího místa garantujícího cestu do pohárové Evropy.

„Je krásné, že o bronzovou příčku už vlastně přijít nemůžeme, ale my teď máme novou motivaci. V lize chceme potrápit Spartu a zaútočit na druhou příčku, v tuzemském poháru se chceme pokusit o účast ve finále. Proč by to nemohlo vyjít, když nemáme co ztratit?" kladl si řečnickou otázku jablonecký snajpr Novák a sliboval, že se k naplnění tohoto cíle pokusí ještě nějakou gólovou trefou přispět.

Reklama

Související témata: