Hlavní obsah

Lafatův gól rukou byl regulérní, Hradec Králové znovu protestuje proti rozhodčím

Aktualizováno

Ligový víkend nebyl ohledně sporných momentů tak pestrý jako před týdnem. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR potvrdila, že Jihlavě byla v duelu s ostravským Baníkem upřena penalta, naopak gól sparťana Lafaty nastřelenou rukou byl regulérní. Výrazně poškozen se však po utkání v Českých Budějovicích cítí být Hradec Králové, který podruhé za sebou podává proti rozhodčím oficiální protest.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva královéhradečtí Jan Schejbal, Pavel Dvořák, Juraj Križko, gólman Tomáš Koubek a Jakub Chleboun, na zemi českobudějovický obránce Pavel Novák a zcela vpravo útočník Dynama Adam Varadi.

Článek

Letenský kapitán David Lafata nasázel Brnu hattrick, rozpaky však vzbudil jeho první gól. "Rozhodčí Martin Nenadál v 17. minutě správně posoudil situaci před první brankou Sparty. Podle výkladu pravidel Lafatova ruka nebyla úmyslná," praví se ve stanovisku komise rozhodčích.

K chybě naopak došlo v utkání, v němž Jihlava tak jako tak porazila Baník (2:0). "Rozhodčí Emanuel Marek ve 24. minutě nesprávně nenařídil pokutový kop ve prospěch domácího celku za kopnutí soupeře v souboji o míč v nepřerušené hře. Šlo o tzv. šlapák hostujícího Michala Frydrycha vůči domácímu Janu Klimentovi," poukazuje komise.

Votrokům vadí dva momenty

Vedení fotbalového Hradce Králové podruhé za sebou podává oficiální protest proti rozhodčím. Předposlední celek tabulky tentokrát nebyl spokojený s výkonem hlavního sudího Radka Příhody a jeho asistenta Tomáše Mokrusche v utkání na hřišti posledních Českých Budějovic (2:2).

Hradec nesouhlasí se dvěma momenty. "První, neodpískaná penalta na Pavla Dvořáka, a druhý, neodmávaný ofsajd domácího střelce Varadiho při gólu, kterým Dynamo snížilo stav utkání na 1:2," uvedl východočeský klub na svém webu.

Před týdnem si Hradec stěžoval na rozhodčího Miroslava Zelinku a jeho asistenty Ondřeje Pelikána a Jakuba Hrabovského, že svými chybami ovlivnili domácí duel s Příbramí (2:3). Komise rozhodčích dala Votrokům za pravdu v tom, že nařízení penalty i vyloučení obránce Marka Plašila bylo chybné. Disciplinárka nakonec hradeckému obránci ani neudělila trest za červenou kartu.

Reklama