Hlavní obsah

Zlámala v brance Bohemians zřejmě nahradí Budinský ze Sparty

S fotbalisty Bohemians Praha 1905 začal trénovat brankář Viktor Budinský ze Sparty a kluby jednají o podmínkách hostování. Vršovický klub to uvedl na svém twitterovém účtu. Slovenský gólman by měl v Ďolíčku nahradit Zdeňka Zlámala, který minulý týden nečekaně zamířil do tureckého Alanyasporu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letní brankářská posila Sparty Viktor Budinský zřejmě stráví sezónu na hostování v Bohemians 1905.

Článek

Třiadvacetiletý Budinský dosud chytal v druhé lize za Vlašim, kde svými výkony zaujal Spartu a v minulém týdnu s ní podepsal smlouvu na tři roky. Na Letné však měl velkou konkurenci v podobě Davida Bičíka, Tomáše Koubka, Miroslava Millera a Marka Štěcha. Odchovanec Banské Bystrice proto dostal možnost dál rozvíjet svůj potenciál v Bohemians.

"S velkou pravděpodobností bude sbírat ligové zkušenosti v dresu vršovické Bohemky. Už s ní trénuje a oba kluby v těchto dnech jednají o jeho hostování," uvedla Sparta na svém webu.

Pro Bohemians jde o důležitý příchod, jelikož momentálně měli na soupisce do branky jen Tomáše Fryštáka, který má v 28 letech na kontě pouze čtyři ligové starty ze čtyř různých sezon, a sedmnáctiletého Jana Fialu. Jednička Zlámal v minulém týdnu vedení oznámil, že využije klauzuli ve smlouvě a přijme nabídku z Turecka.

"Naskytla se mi možnost odchodu do zahraničí. Vždycky to byl můj velký sen, a proto jsem za tuto možnost rád a moc rád si vyzkouším také jinou ligu než tu českou. Nic nekalého jsem proti klubu neudělal a ani jsem nikam neutekl. Vedení o mém záměru vědělo a dle naší smlouvy jsem na to měl právo. Chápu, že jsem způsobil Bohemce problém, ale jak už jsem zmínil, je to pro mě obrovská šance," napsal Zlámal na facebooku.

Reklama

Související témata: