Hlavní obsah

Klokani si na Julisce vypůjčili obránce Vrzala

Praha
Aktualizováno

Klokany trápí marodka, a tak získali další posilu. Devětadvacetiletý levý obránce Ondřej Vrzal jde z Dukly do Bohemians Praha 1905, kde bude půl roku hostovat. Levonohý fotbalista se k týmu připojil na soustředění v Turecku. "Ondrovo jméno padalo v našich plánech již v letním přestupovém termínu," říká na klubovém webu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Ondřej Vrzal se stěhuje z Dukly do Ďolíčku.

Článek

Trenér Miroslav Koubek nemůže momentálně počítat hned s několika fotbalisty. "I proto jsme museli reagovat na zdravotní stav hráčů a na neplánovaný odchod Tomáše Čížka. Máme deficit levonohých hráčů a nemáme tudíž náhradu na levé straně," vysvětluje sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

"Jsem rád, že o mě měla Bohemka zájem a že se hostování realizovalo," raduje se Ondřej Vrzal. I když byl zájem Klokanů dlouhodobý, upekl se přesun do Turecka vlastně ze dne na den. "Pan Držmíšek mi volal v deset dopoledne, večer mi to potvrdil a ráno jsem už seděl v letadle," popisuje s úsměvem.

V poslední době trápilo Vrzala zranění kotníku. "Nyní se cítím dobře, ale potřebuji dohnat fyzičku," přiznává. Nabídnout může univerzálnost: "Když jsem byl mladší, tak jsem hrával v útoku a potom v záloze. Až na Dukle mě dali do obrany. Já jsem si prošel vše, takže si myslím, že bych mohl být prospěšný."

Klokanům se o víkendu zranil brankář Martin Berkovec, a tak je s trochou nadsázky na místě připomenout, že Vrzal si připsal proti Spartě také pár minut v brance - a jen těsně inkasoval z pokutového kopu. "Martin Bartek mi říkal, že se Berky zranil a ať si vezmu rukavice," usmívá se Vrzal v rozhovoru pro klubovou televizi.

Reklama