Hlavní obsah

Nejen Vrba, s Plzní už se spojuje další trenérské jméno. Bez komentáře, zní z Viktorie

Plzeň

Fotbalová Plzeň na startu jara neprožívá nejlepší období a fanouškům neuniklo, že se na šlágru se Slavií objevil v ochozech i bývalý kouč Viktorie Pavel Vrba. Na trenérském postu ale úřadující mistr změnu neudělal. Roman Pivarník má důvěru i pro nejbližší ligový duel s Libercem. Západočeský klub zároveň nepotvrdil, že by jednal o možném angažmá s koučem Radoslavem Látalem, jenž nedávno skončil v Polsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radoslav Látal.

Článek

„Nebudeme komentovat jakékoliv spekulace, stejně jako jsme je nekomentovali minulý týden. Jediné, co nás zajímá, je sobotní zápas, na který se připravujeme a chceme jej zvládnout," informoval Sport.cz tiskový mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík v reakci na zprávu iSport.cz.

Už před cestou do Edenu cítil trenér Pivarník tlak vyvolaný spekulacemi o možných námluvách klubové generality s tvůrcem plzeňského zázraku Pavlem Vrbou, jenž mu logicky na klidu a koncentraci nepřidal, teď kouč musel počítat s tím, že ještě zesílí. A pokud by snad ze dvou nadcházejících zápasů nevytěžil maximální bodový zisk, může si být jistý, že ještě vygraduje. Naděje na obhajobu titulu by se výrazně zmenšila.

„Potřebujeme z prohry rychle oklepat a pak se uvidí, jak zvládneme dohrávku s Bohemians," nechal se po utkání v Edenu slyšet kouč. Kdyby ji však nezvládl, musí počítat s tím, že klubová generalita bude před reprezentační přestávkou jednat. Netvrdí snad majitel Viktorie Paclík, že hlavním faktorem plzeňské dominance posledních let je nejlépe fungující management v lize, který má správně nastavené pravomoci a zodpovědnosti?

Reklama

Související témata: