Hlavní obsah

Sparta - Zlín 0:0Vicemistr upadá v zoufalství, Rada se v premiéře výhry nedočkal

Aktualizováno

Hned tři dny po nástupu do funkce ho čekal první soutěžní zápas. A trenér Petr Rada začal na letenské lavičce další citelnou ztrátou bodů. Fotbalisté pražské Sparty v předehrávce 21. ligového kola jen remizovali 0:0 se Zlínem, přestože Ševci v závěru dohrávali bez vyloučeného Matejova. Letenští však v neplodné přesilovce jen umocnili své zoufalství posledních týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Fantiš ze Zlína a Lukáš Vácha ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Co si myslí sparťanští fanoušci o příchodu trenéra Rady?

Žádný velký průvan v základní jedenáctce Sparty se nekonal. Také kvůli zranění kapitána Lafaty udělal nový kouč Petr Rada jen dvě změny proti duelu v Mladé Boleslavi, který stál křeslo dvojici Holoubek - Požár. Na lavičce zůstali Sáček a Konaté, místo nich se do základní jedenáctky posunuli Néstor a Vácha. A došlo také ke změně zastupujícího kapitána, místo Marečka si pásku navlékl zkušený internacionál Michal Kadlec.

Právě on ale podklouznutím otevřel Ševcům již v 7. minutě vrata k první šanci a Pražané museli mít moc a moc rádi, že Vukadinovič jejich branku těsně minul...

Domácímu týmu fanoušci poprvé zatleskali o sedm minut později, kdy Néstor odcentroval ze strany a Václav Kadlec hlavičkou v pádu poprvé ohrozil Dostála. Sparta se tlačila dopředu, její hra byla ovšem kostrbatá a plná nepřesností.

Žádný div, že málem přišel blesk z čistého nebe. Letenští ve 36. minutě tradičně nezvládli obrannou standardku, zcela volný zlínský kapitán Jugas po rohu zakončoval z malého vápna a brankář Koubek svůj tým zázračně zachránil. O minutu později zase zůstal sám na penaltě Holík a diváci začali ztrácet trpělivost.

Nevyužili ani přesilovku

Po přestávce si domácí mohli standardkou kupodivu také pomoci. Mazuch po rohu hlavičkoval přesně, ale Dostál parádním zákrokem míč vytěsnil.

Zatímco fanoušci sprostě nadávali vedení Sparty a žádali jeho demisi, Letenští se na hřišti pachtili aspoň za jedním gólem. Vácha zdálky neuspěl, Michal Kadlec se pak vyžlutil pro derby na Slavii a po Néstorově přímém kopu si na brankáře nepřišel ani Mareček.

V 73. minutě se příznivci Sparty stejně jako v minulém kole v Mladé Boleslavi postarali o přerušení zápasu, tentokrát vhazováním dělbuchů.

Čtvrt hodiny před koncem dostal druhou žlutou kartu Matejov a Zlín šel do oslabení. Další Néstorovu nabídku mohl proměnit Michal Kadlec, ale Dostál hosty dál držel.

Zoufalý favorit se ke gólu nedopachtil ani proti deseti.

Fotbalová liga - 21. kolo:
Sparta Praha - Fastav Zlín 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hájek. ŽK: Vácha, Mazuch, M. Kadlec, Karavajev - V. Vukadinovič, Matejov, Dostál. ČK: 75. Matejov. Diváci: 7842.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Hybš - Vácha, Mareček (75. Holek) - Néstor, Čermák (68. Holzer), Šural - V. Kadlec. Trenér: Rada.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas (89. Beauguel), Gajič (56. Janíček), Matejov - Vukadinovič, Traore, Živulič, Kopečný - Holík - Fantiš (72. Diop). Trenér: Páník.

Reklama