Hlavní obsah

Ještě v poledne netušil, že bude hrát, pak ale Železník obvolal rodinu a dal zase gól

Ještě v poledne netušil, že na Juslice nastoupí. Pak však přišel trenér s tím, že Přikryl onemocněl, hrát nemůže a ukázal na něho. „Hned jsem volal na Moravu rodičům a známým, aby zápas s Duklou sledovali, že už určitě dám gól,“ svěřoval se mladoboleslavský útočník Lukáš Železník, že mu palce držela celá famílie. Nezklamal ji, branku skutečně vstřelil. „Od rodičů mi přišla gratulace už po úterním pohárovém čtvrtfinále s Bohemkou, které jsem rozhodl gólem při penaltovém rozstřelu, ale takovou branku si nepočítám.“

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Lukáš Železník z Mladé Boleslavi a Marek Hanousek z Dukly.

Článek

Tu proti Dukle si samozřejmě Železník počítá. Konečně se probral a Mladé Boleslavi se odměnil za to, že ho v zimě vykoupila ze Slavie, kde by stejně jen vysedával na lavičce.

„Obrovská úleva, že jsem se konečně trefil. Vždyť já dal v lize gól po půldruhém roce," přiznával poté, co povedenou hlavičkou v nastavení první půle dostal Středočechy do vedení. „Jánoš mi posadil balón na hlavu fantasticky," zahrnoval šťastný střelec spoluhráče chválou.

Tím ovšem jeho představení neskončilo, neboť na vyrovnání Dukly odpověděl také on. „Ale za pomoci Podaného, sám bych to lépe netrefil. Bál jsem se, abych o míč nepřišel, takže jsem zavřel oči a vypálil," připomínal Železník, že pod druhou branku se podepsal nešťastný obránce domácích, který směr jeho střely změnil.

Povedený týden

„Ale stejně by gól mohli připsat mně. Po dlouhém zranění mi pořád schází sebedůvěra s balónem, který mně odskakuje, spoustou situací řeším zbrkle. Dvě trefy v jednom utkání by sebevědomí určitě pozvedly," přál si Železník. Marně, zůstalo u jednoho gólu a asistence. „Ale i tak jsem rád, že jsem se trenérovi odměnil za důvěru," kvitoval své vystoupení.

Hostům samo sebou ani trochu nevadilo, že Železníkovi připsal sudí jen jeden gól. Podstatné byly tři body, které si odvezli. Pražské celky pro ně představují na jaře hotovou spásu. V šesti předchozích ligových kolech zaznamenali jediné vítězství nad Spartou, v poháru vyřadili v týdnu Bohemians, teď zabrali na Julisce.

„Na jaře jsme porazili v lize jen Spartu, takže fanoušci nás začali zatracovat a srážet. Dobře, že jsme takhle odpověděli a že máme za sebou povedený týden. Říkali jsme si, že bude zase líp, když zvládneme Jablonec, pohár s Bohemkou a pak utkání na Dukle. A všechny tři zápasy jsme skutečně zvládli. Teď bude konečně klid, protože můžeme honit účast v pohárové Evropě na dvou frontách. V poháru i v lize," ulevilo se Železníkovi a celému mladoboleslavskému mužstvu s ním po bodovém importu z Julisky.

Reklama

Související témata: