Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 2:0Jablonec na pátý pokus slaví výhru, Zlín venku znovu zklamal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Tecl 1 : 0
48. Mihalík 2 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Jablonečtí fotbalisté si v neděli odpoledne zhluboka oddechli. V 5. kole HET ligy se dočkali premiérového tříbodového zisku v sezóně, když před vlastními diváky zdolali Zlín 2:0. O góly zelenobílých se postarali Stanislav Tecl a střídající Ondřej Mihálik. Svěřenci trenéra Zdeňka Kluckého se těšili z domácí výhry v nejvyšší soutěži poprvé od 9. dubna, kdy na Střelnici porazili právě Fastav a shodou okolností úplně stejným výsledkem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu, vpředu je překonaný zlínský brankář Stanislav Dostál.

Článek
Fotogalerie

Účastník Evropské ligy ze Zlína, k tomu příjemné letní počasí, přesto na Střelnici dorazily jen necelé tři tisíce fanoušků. Ti, kteří zůstali doma, však mohli litovat. Od úvodního hvizdu sudího Pechance byl k vidění rušný a zajímavý fotbal se spoustou šancí na obou stranách.

Klíčový moment duelu se zrodil už po několika sekundách, kdy si poslední vítěz MOL Cupu vypracoval více než stoprocentní příležitost. Argentinec Podio elegantně uvolnil Holzera, jenž místo zakončení ještě naservíroval balón úplně volnému Železníkovi, na něhož číhala prázdná brána. Hosté pomalu zvedali ruce nad hlavu, jenže zlínský útočník k překvapení všech z hranice malého vápna přestřelil!

Udeřit tak mohlo na opačné straně. Zcela sám před Dostálem se zjevil Masopust, jenže jeho kličku hostující gólman přečetl. Gólem neskončila ani Podiova povedená rána levačkou, jež prolétla těsně vedle levé tyče jablonecké brány.

Zlínští příležitosti nevyužili a přišel trest. V 18. minutě načechral Jankovič míč na zadní tyč a Tecl zblízka otevřel skóre. Severočechy vedoucí zásah povzbudil a byli blízko pojistky. Tecla ale výtečně vychytal Dostál, jenž parádně lapil i následnou ránu Trávníka.

Mihálik potvrdil výhru

Druhý poločas začal pro hosty šokem. Uběhly jen tři minuty, kdy se po nádherném pasu dostal za jejich obranu rychlonohý Mihálik, který do druhé půle nahradil Mehanoviče, a reprezentant do jednadvaceti let chladnokrevně po zemi zvýšil na 2:0.

Opařený Zlín se snažil o kontaktní trefu, jenže když v 73. minutě putoval po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy Podio, bylo o vítězi utkání rozhodnuto.

Zlín tak ani ve třetím venkovním utkání v novém ročníku nevybojoval body, navíc opět nevstřelil gól.

5. kolo první fotbalové ligy
FK Jablonec - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 18. Tecl, 48. Mihálik. Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Antoníček. ŽK: Trávník, Kubista - Jiráček, Podio, Bartošák, Kopečný. ČK: 84. Podio. Diváci: 2950.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust (66. Doležal), V. Kubista, Trávník, Zelený - Mehanovič (46. Mihálik), Tecl (90.+2 Jovovič). Trenér: Klucký.
Zlín: Dostál - Matejov, Janíček, Gajič, Bartošák - Traoré, Jiráček - Ekpai (84. Kopečný), Podio, Holzer (66. Džafič) - Železník. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: